UMETNIČKA INSTALACIJA U ZNAK SEĆANJA NA ŽRTVE MASAKRA U RIBNIKARU: Radna grupa priprema obeležavanje godišnjice masovnog ubistva
Foto: Nemanja Nikolić

čuvanje sećanja na nevine žrtve

UMETNIČKA INSTALACIJA U ZNAK SEĆANJA NA ŽRTVE MASAKRA U RIBNIKARU: Radna grupa priprema obeležavanje godišnjice masovnog ubistva

Društvo -

Počinju radovi za postavljanje umetničke instalacije u Ulici kralja Milutina u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kako je navedeno, članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održali su u utorak, 9. aprila treću sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice od tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve masovnog ubistva 3. maja 2023. godine.

Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava
foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, AP Armin Durgut

Najavljeno je, da će ove nedelje početi radovi za postavljanje umetničke instalacije u Ulici kralja Milutina koji će biti završeni do komemorativnog dana. Precizirane su i potrebe koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track