BEOGRAĐANIN PREVAREN PRILIKOM ONLAJN KUPOVINE: Poručio telefon, a ono što mu je stiglo ga je ŠOKIRALO! Prevarant ima ovu caku!
Foto: Profimedia

prevara

BEOGRAĐANIN PREVAREN PRILIKOM ONLAJN KUPOVINE: Poručio telefon, a ono što mu je stiglo ga je ŠOKIRALO! Prevarant ima ovu caku!

Društvo -

Iako je kupovina preko interneta veoma često kao trgovina mačke u džaku, mnogi se i dalje odlučuju za ovaj vid kupovine preko neproverenih stranica i često bivaju prevarani.

Pojedini onlajn prodavci na razne načine varaju kupce, najpre ih privuku primamljviim i povoljnim cenama, a potom ih namagarče. Često kupci dobiju iznošenu robu, odeću koja je veća od one veličine koju su poručili, a dešava se čak da umesto robe dobiju cigle.

Kurir je pisao i kupcima koji su naručili telefon pa dobili nešto drugo. Sada se jednom Beograđaninu desilo nešto slično.

Naime, on je preko jedne stranice na društvenim mrežama poručio mobilni telefon, a stigao mu je keks.

Onlajn Kupovina, prevara
foto: Printscreen Instagram moj_beo_grad

- Supruga mog su prevarili preko Fejsbuka, kupio je telefon, a poslat mu je keks. Neka ljudi obrate pažnju da ne kupuju preko interneta. Radi se o čoveku koji je prevarant, jedno ime mu je na Fejbuku, a drugo ime na pošiljci - navodi se u upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice "Moj_beo_grad_".

Nije poznato koliko je nasamareni kupac dao novca, ali ukoliko je taj iznos manji od 5.000 dinara ne može učiniti ništa kako bi povratio novac.

Jednom mladiću su umesto telefona poslali samolepljive blokčiće i uputstvo za neke slušalice, o čemu je Kurir ranije pisao.

Bonus video:

02:41

OVO SU OSNOVNA PRAVILA KADA KUPUJETE ONLAJN! Dejan Gavrilović iz Efektive upozorava: Prevaranti sve domišljatiji, ne budite naivni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track