MEMIĆ NOMINOVAN ZA HUMANISTU GODINE: Ministar se lalvovski bori za svu decu obolelu od dijabetesa da imaju veliku podršku države!
Foto: 321 Srbija, Kurir

Godišnje nagrade "321 Srbija!", projekta o nacionalnog značaja

MEMIĆ NOMINOVAN ZA HUMANISTU GODINE: Ministar se lalvovski bori za svu decu obolelu od dijabetesa da imaju veliku podršku države!

Društvo -

Husein Memić u trci za prestižno priznanje - U vremenu kada se ružne vesti takmiče koja će pre da "ispliva" na površinu, društvo vapi za informacijama koje će konačno kod svih izazvati osećaj radosti, sreće, probuditi nadu da nas zaista očekuju neki lepši dani. Upravo jedna od takvih je informacija da su odabrani nominovani za prestižno priznanje za "Humani gest godine" koje će biti dodeljeno na godišnjoj "321 Srbija!" ceremoniji, 17. aprila u Beogradu.

Husein Memi' se posvetio dobrobiti dece obolele od dijabetesa
Husein Memi' se posvetio dobrobiti dece obolele od dijabetesafoto: Kurir Televizija, Shutterstock

Husein Memić, ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije, pored svih funkcija koje je revnosno obavljao u proteklih 15 meseci, pokazao je svima da je bitnije od funkcije biti veliki čovek, a on to zaista jeste! Pre njegovog javnog istupa, brojne marginalizovane i veoma osetljive grupe u našem društvu bile su skoro pa nevidljive. Govorio je u ime onih čiji glas se ne čuje često, rekao da je podjednako važno ulagati i promovisati rezultate, ali pogledati izazovima u oči, suočiti se sa njima i pronaći konstruktivan odgovor. Jedan od njegovih rezultata je uvođenje protokola za decu obolelu od dijabetesa u osnovne i srednje škole.

Od prošle godine u školskim ustanovama imamo četiri senzora za merenje šećera. Takođe, od prošle godine postoje dve pumpe bez katetera a jedna od njih je i zatvoreni sistem ili veštački pankreas. Ohrabrio je i pomogao otvaranje novih udruženja koja se bave decom obolelom od dijabetesa. ALARM je upravo jedna od takvih priča.

Kroz projekte, vršena je edukaciju po školama širom Srbije. Pomoć je pružena i roditeljima i deci kroz radionice za obolele od dijabetesa. Saradnja sa "Tour de Fruška", podrška Beogradskom maratonu, zatim pomoć novoobolelima putem društvenih mreža, druženja dece obolele od dijabetesa, samo su neki od Memićevih razultata zbog kojih je zaslužio ovogodišnju nominaciju.

Oliver Kačarević je veliki humanista, čovek čije ime znaju mnogi u Srbiji kojima je pomoć stigla u trenutku kada im je bila najpotrebnija. Kačarević decenijama unazad pomaže najugroženije u našoj zemlji, donira namirnica narodnim kuhinjama, oprema škole nastavnim sredstvima, Protekle godine je pored stalnih donacija za brojne organizacije, izdvojen kao i jedan od najvećih pojedinačnih donatora kragujevačkog Crvenog krsta. Stotinama dece iz Šumadije i ostalih delova Srbije izmamio je osmehe novogodišnjim poklonima čime je naposletku i zaslužio nominaciju za priznanje "Humani gest godine".

Milomir Glavčić
Milomir Glavčićfoto: RINA

Milomir Glavčić, treći je nominovani za prestižno priznanje. Iako je živ i zdrav i ima skoro 100 godina, ime Milomira Glavčića iz dalekog Nijagara Folsa, nose ulice, bulevari, vrtići, kulturni centri Raškog okruga, a dodeljena su mu brojna priznanja među kojima i najviša državna i crkvena odličja.

Zbog toga što svake godine rođacima i žiteljima rodnog sela Pope kod Jošaničke Banje šalje novčanu pomoć, a nije ih zaboravio ni posle razornog zemljotresa u Kraljevu, kada je svojim komšijama poklonio oko pola miliona evra kako bi mogli da kupe sve ono što im je tom prilikom uništeno, a u poslednjoj deceniji im je donirao više od dva miliona evra za izgradnju novog mosta na Ibru, kao i 1.250.000 evra za skener, magnetnu rezonancu i sanitetska vozila, Glavčić je zaslužio nominaciju za priznanje "Humani gest godine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track