BRANKI POTREBNA POMOĆ, BORI SE ZA GOLI ŽIVOT! Mališani skupljaju sredstva, POSETITE NJIHOV BAZAR U BEOGRADU
Foto: Fondacija Budi Human

ISCRPLJUJUĆA bolest

BRANKI POTREBNA POMOĆ, BORI SE ZA GOLI ŽIVOT! Mališani skupljaju sredstva, POSETITE NJIHOV BAZAR U BEOGRADU

Društvo -

Dragi moji, osvanuo je jedan od onih dana "to se meni neće dogoditi", jedan od mnogih u poslednje dve godine, pa sam valjda i navikla. Sve što bih rekla već znate, pa ko želi može da se učipi... da šeruje... a za sve ostalo, čujemo se, kratka je ali srceparajuća poruka Branke Dejanovićna kojom preko društvenih mreža saopštava prijateljima da joj se opaka bolest vratila.

- Bolest se vratila, to je bio moj najveći strah. Ali koliki god prvobitni šok bio i koliko god iscrpljujuće sve bilo, sebi, svojoj deci i porodici sam dužna da se borim i izborim - kaže Branka Dejanović (44) kojoj je 2022. dijagnostikovan maligni sarkom mekih tkiva.

Ističe da se suočavanje sa recidivom i metastazama možda i strašnije od toga kada je prvi put suočena sa dijagnozom.

Branka Dejanović
foto: Fondacija Budi Human

- Nekako mislite da je sve ostalo iza vas. Nastavite da živite disciplinovano, da se pridržavate svega i nadate se najboljem. I onda ponovo strašne vesti... Jako je iscrpljujuće! Umore vas loše vesti, terapije, život u konstantnom strahu - ističe Branka koja ima dvojicu sinova.

Branka Dejanović
foto: Budi human

Hrabro se bori

Uprkos svemu poručuje da je borac i da je posle prvobitnog šoka i suza, spremna na najvažniju bitku za koju joj je potrebna podrška i pomoć svih nas.

Kako je navedeno na sajtu Fondacije Budi human, Branki je bolest dijagnstikovana 2022. godine. U pitanju je sarkom mekih tkiva, mutacija koja daje pozitivan antigen, što je veoma redak slučaj, možda jedinsten u svetu. Operacijom 2022. godine tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto lečenje hemoterapijama i zračenje x nožem.

Međutim, već 2023. godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

Branka Dejanović
foto: Printscreen/Facebook

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

S obzirom da lečenje iziskuje velike troškove Branki je potrebna pomoć svih humanih ljudi u vidu donacija kako bi što pre obezbedila sredstva za nastavak lečenja. Sredstva su joj potrebna za imunoterapije i izradu personalizovanih vakcina, specijalističke preglede, kao i za putne troškove u toku lečenja.

Kako pomoći

Svi koji žele da pomognu Brankinom izlečenju mogu to da urade:

  • Slanjem sma poruke 1661 na 3030
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908591-89
  • Uplatom na devizni račun: 160-6000001909735-52
  • IBAN: RS35160600000190973552
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za Brankin život! Budimo humani!

Bonus video:

03:23

STEVAN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN! Najstariji čitalac Kurira oslobodio decu iz ustaškog logora, preživeo rak grla, infarkt i koronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track