SRBIN HTEO DA UČINI DOBRO DELO U RADNJI PA NAGRABUSIO: Ladno sam učestvovao u krađi, mamlaz me je iskoristio
Foto: Instagram Printscreen

NESVESNI SAUČESNIK

SRBIN HTEO DA UČINI DOBRO DELO U RADNJI PA NAGRABUSIO: Ladno sam učestvovao u krađi, mamlaz me je iskoristio

Društvo -

Jedan mladić u Srbiji poželeo je da učini dobro delo, ali nije ni slutio da će na kraju završiti kao saučesnik u krađi. Sve se odigralo u jednoj prodavnici, a on je svoje nesvakidašnje iskustvo podelio sa korisnicima jedne društvene mreže.

Naime, sve je počelo na samouslužnoj kasi u prodavnici kada jedan od "kupaca" nije mogao da prođe kroz elektronsku kapiju.

- Noćas sam bio u prodavnici i završio sam na digitalnoj kasi (kako se god već zove). Jedina je bila slobodna ona koja se nalazila pored "kapije". Vidim čovek se nešto muči da je otključa, ali ne vidim da je imao papirić - počeo je sa pričom čovek.

Na prvi pogled nespretni kupac, kako tvrdi, mu nije izgledao "intelektualno sposoban", pa je samim tim pomislio i da nije znao kako se kapija otključava.

- Tu odlučim da mu izađem u susret i kažem, "Sačekajte samo momenat, evo ja završavam pa ću nam otvoriti kapiju." Čovek klimne glavom i kao sve je ok - priča on.

Reddit
foto: PRinstcreen/Reddit

Nakon desetak sekundi mladić je završio i, kao što je i obećao, otvara obojici vrata, a "nespretni" kupac, bez reči krene brzo ka izlazu. Dečko koji je samo želeo da pomogne nije ni slutio kakvo će iznenađenje doživeti samo par trenutaka kasnije.

- Zadržim se na momenat kako bih popakovao sve i bacio račun u korpu. On se već odaljio i kada je došao do vrata tako su počela da zvižde - otkiva mladić.

Šokirani mladić je uspeo da ovom uputi samo značajan pogled, a dok je obezbeđenje stiglo on je već uspeo da ispari u noći.

- E sada, nije meni žao sto je neko potkrao prodavnicu, već sam se opako smorio zato što sam ladno učestvovao u krađi, i što me je mamlaz iskoristio. Još se ja tripovao kao da činim dobro delo osobi koja nije sasvim svoja - zaključio je on.

Objava mladića izazvala je veliku pažnju na društvenoj mreži, a ispod nje samo su se ređali komentari:

"Nisi saučesnik već žrtva. Ne brini!", "Ne rade dobro ti senzori. Možda je čovek samo video da mu stiže bus pa je morao da požuri", "Dobra mu je fora, nisi ti kriv, ti si žrtva takođe. Mogao je bilo ko da bude. Trebalo je da obezbeđenje bude blizu skenera", "Samo ostani dobar čovek spreman da pomogne, trebaju nam takvi ljudi".

Kurir.rs/ Telegraf.rs/ S.Đ.

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track