CENE U KAFIĆU U TIVTU ŠOKIRALE i SRBE I CRNOGORCE: Kafa skuplja nego u Veroni, a voda košta kao da ju je knjaz lično točio!
Foto: Shutterstock

papreno

CENE U KAFIĆU U TIVTU ŠOKIRALE i SRBE I CRNOGORCE: Kafa skuplja nego u Veroni, a voda košta kao da ju je knjaz lično točio!

Društvo -

Jedan Crnogorac ostao je u šoku kada mu je za dve kafe, dve rakijice i flašu gazirane vode, u kafiću u Tivtu, stigao račun od 24 evra. Posebno ga je iznenadilo, ali i iznerviralo to što je flašicu gazirane vode od 0,7 litara morao da plati čak sedam evra!

On je ovo objavio na društvenoj mreži "Iks", a cenovnik u kafiću izazvao je burne reakcije i Crnogoraca, ali i Srba.

Cene u kafiću u Tivtu
foto: X printscreen

- Volim Crnu Goru. Svi znate. Ali, ovo je bezobrazluk. Naplatiti kiselu vodu od 0,7 litara sedam evra baš ne bi smelo. Meni za ovu državu nije žao život dati, ali što je mnogo, mnogo je - napisao je ovaj Crnogorac i priložio račun na kojem se vidi da je cena espresa tri evra, čašica rakije 5,5 evra, a flašica gazirane vode sedam evra.

Kako se za ovim stolom popilo dve kafe, dve rakijice i flaša te čarobne vode, ceh je ukupno iznosio 24 evra.

- Cena kafe ne bi smela da bude preko 2,5 evra, kisele preko tri evra, a rakije preko četiri. Sve ove cene su maksimalne koje bi trebalo biti, a oni su uspeli i preko toga da stave - napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

"Ovo je klasično udaranje po ušima", komentarisali su i naši i Crnogorci:

- Kao da je knjaz lično točio - naveo je neko.

Verona

- U centru Verone sam prošle nedelje pila espreso za 2,5 evra. Flaširana voda 700 ml je koštala četiri evra, a Cezar salata 13 evra - ispričala je jedna sugrađanka.

"Dok ima ovaca biće vune", komentarisali su neki naši ljudi dodajući da će ove godine morati da pronađu drugu destinaciju za letovanje.

Nekima je upalo u oči da se pije, kako su naveli, srpska šljiva.

Srbija, Rakija, čokanjče
foto: Shutterstock

- Bolje da si umesto te vode popio još jednu rakiju - istakao je jedan korisnik, dok je drugi šaljivo zaključio da se, sudeći prema ovome, u Crnoj Gori više isplati biti alkoholičar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track