EVO KADA POČINJE TRKA ZA MESTO U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Oni koji ostvare pravo proći će jeftinije, cena smeštaja od 1.300 dinara!
Foto: Nemanja Nikolić

Studentski centar Beograd

EVO KADA POČINJE TRKA ZA MESTO U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Oni koji ostvare pravo proći će jeftinije, cena smeštaja od 1.300 dinara!

Društvo -

Nakon završetka prijemnih ispita i upisa na fakultete, studente koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije čeka još jedna trka i to za mesto u nekom od studentskih domova!

Kako je objavljeno na sajtu ustanove Studentski centar Beograd rok za prijavljivanje na konkurs za studente prve godine počinje 2. i završava se 16. septembra i to radnim danima od 8 do 15 časova u Studentskom domu „Karaburmaˮ, ul. Mije Kovačevića 7b.

Za studente ostalih godina studija rok za prijavljivanje je od 16.9. do 31.10.2024. godine.

Studenjak, studentska soba, studentski dom
foto: Zorana Jevtić

Ukupan broj mesta u beogradskim domovima opredeljenih za smeštaj studenata koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije je 9.258, dok je dodatnih oko 1.000 mesta dostupno za samofinansirajuće studente koji plaćaju ekonomsku cenu smeštaja, ali i za strane studente. Onima koji upadnu u dom to će se višestruko isplatiti kad se uzme u obzir visina kirije u prestonici.

Činjenice/Dokumenta za konkurs

- prijava za studentski dom

- uverenje da je prvi put upisana I godina studija na teret budžeta Republike Srbije

- svedočanstva o završenom I, II i III, odnosno IV razredu srednje škole (za studente I godine)

- uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period od 1. januara do 30. juna 2023. godine

- indeks i lična karta (na uvid)

Oni koji ostvare pravo na smeštaj u domu svakako će proći mnogo jeftinije - budžetska cena smeštaja u prestoničkim domovima se kreće od 1.300 do 3.190 dinara mesečno, a na tržišno-ekonomskim mestima (za šta se objavljuje naknadno konkurs) od 8.000 do 13.000 dinara.

- Pravo na smeštaj u Ustanovu za smeštaj studenata imaju studenti prvi put upisani u prvu godinu osnovnih studija prvog stepena i integrisanih akademskih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju - navodi se u uslovima prijema.

Bonus video:

01:23

ZAVRŠILA FAKULTET U NEMAČKOJ, PA SA 29 GODINA DOŠLA U SRBIJU DA SLUŽI VOJNI ROK: Svaki Srbin bi trebalo da ga odsluži!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track