POČELA SEZONA PARADAJZ TURIZMA Srbin objavio fotku sa plaže, napravio haos na mrežama: Kriške hleba, paradajz i... "Nema bolje"
Foto: Shutterstock

početak sezone

POČELA SEZONA PARADAJZ TURIZMA Srbin objavio fotku sa plaže, napravio haos na mrežama: Kriške hleba, paradajz i... "Nema bolje"

Društvo -

Početkom leta svake godine aktuelna je tema paradajz turizma oko koje se vodi ozbiljna polemika i rasprava uglavnom na društvenim mrežama.

Mnogi naši turisti se raspituju šta smeju da prenesu preko grane na letovanje u omiljenim letovalištima, dok ima i onih koji su već otputovali na more u sopstvenoj režiji, uživaju na plažama i sebe nazivaju paradajz turistima.

U Fejsbuk grupi Grčka info pojavila se objava jednog člana oko koje je nastala prava rasprava. Srbin je na grčkoj plaži fotografisao obrok - kriške hleba, suhomesnati proizvod i paradajz uz dve limenke gaziranog soka. Sudeći po reakcijama mnogi su bili oduševljeni obrokom koji preferiraju mnogi naši građani, dok s druge strane bilo je i onih koji smatraju da ne treba uopšte letovati ako se na more odlazi u sopstvenoj režiji s hranom koju treba pripremati u smeštaju na vrućini. Ispod pomenute fotografije nizali su se komentari:

Bar, plaža, letovanje, letovanje u Crnoj Gori, Crnogorsko primorje
foto: RINA

- Nema boljeg doručka! Ne znam čemu tolika "mržnja" prema ljudima koji letuju na taj način. Svi tamo idu zbog mora (ja bar). Kako u Srbiji ima milion restorana sa svom tom hranom koja se prodaje i u Grčkoj ili gde već ne vidim što bi neko bacao pare po skupim restoranima na moru samo da bi rekao da je jeo "tu i tu". Svako ima pravo na izbor da provede letovanje kako želi, a opet bolje potrošiti pare da se nešto obiđe i vidi čega nema kod nas nego da ide i jede svaki dan ko da nikad nije video giros... - piše u komentaru, dok u drugom stoji:

- Koga briga ko šta jede na odmoru.

Mnogi su bili saglasni da je to najlepši doručak svih vremena.

- Nastaje panika ako nema paštete gde god da se nalazim! Svako je srećan na svoj način. Ali da se ne pravimo ludi svi smo mi letovali na ovaj način ko deca. Paradajz turisti u svakom smislu reči.

paradajz turisti
foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

- Koje su ovo gluposti pa sta jedete za doručak u Srbiji isto to što i u Grčko. Na kraju svi idemo zbog mora sta je bitno ko šta ima za pojesti i popiti. Ko koliko ima i ko šta voli. Preteralo se zadnjih godina sa slikanjem hrane i natprevarom ko šta na moru jede i pije. Uživajte ljudi, radite ono što vas čini srećne i volite jedni druge život je suviše kratak za zlobu i ismejavanje i precenjivanje pravih ljudskih i zivotnih vrednosti.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track