80-IH U JUGOSLAVIJI SVAKA DEVOJKA KOJA JE DRŽALA DO SEBE BEZ NJIH NIJE IZLAZILA NA ULICU! Babe ih štrikale u svim bojama (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen Rudar 7

glupo, smešno, korisno ili je to bila samo moda

80-IH U JUGOSLAVIJI SVAKA DEVOJKA KOJA JE DRŽALA DO SEBE BEZ NJIH NIJE IZLAZILA NA ULICU! Babe ih štrikale u svim bojama (FOTO)

Društvo -

Današnji klinci crkavaju od smeha kad vide šta se nosilo, pa se pitaju čemu li to uopšte služi

Današnji klinci crkavaju od smeha kad vide šta su njihovi roditelji nosili kao deca ili tinejdžeri pa se uglavnom pitaju čemu to uopšte služi.

Reč je o odevnom predmetu iz osamdesetih godina prošlog veka koji je gotovo preko noći postao superpopularan u ondašnjoj Jugoslaviji pa devojka koja je držala do sebe jednostavno nije mogla ni da zamisli da na ulicu izađe bez njih.

Beograd osamdesetih i stara Knez Mihailova sa asfaltom koja je početkom devedesetih dobila izgled kakav znamo danas

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen Rudar 7

Iako su se u inostranstvu kupovali, kod nas to najčešće nije bio slučaj jer je kupovno bilo skupo pa su za ovaj modni hit odmah bile angažovane babe koje nisu mogle da naštrikaju koliko su im unuke tražile i to u raznim bojama, uključujući i šarene!

Mnogima je i onda to bilo glupo ili smešno ali nije da nije bilo korisno, i pre svega toplo, za ondašnje mnogo hladnije zime s puno snega!

Reč je o vunenim grejačima za noge u svim mogućim bojama koji su se kod nas navlačili i nosili preko farmerki. Znači, prvo se obuku farmerke ili somotske pantalone, pa se na potkolenicu navuku grejači a onda se dole obuju duboke zimske cipele ili pliće čizmice sa krznom koje se onda izvrne na spolja.

Beograd osamdesetih godina 20. veka

Verovali ili ne, grejači se i dan-danas prodaju na internetu, nude ih web-radnje širom sveta a par košta nešto više od 1.000 dinara. Kod nas im je cena od oko 800 pa do 2.500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track