Žika Nikolić obišao je u današnjoj epizodi emisiji "Sa Žikom po Srbiji" poznato lečilište u Srbiji, Prolom Banju.

Obilazak je započeo na tzv. žuvitnim izvoru sa koga izvire čuvena Prolom voda. Iznad česme nalazi se prelep mozaik, a kada je Žika natočio i probao vodu prokomentarisao je:

sazikomposrbijis01ep16prol.00-00-52-22.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Đavolski dobra voda u okolini Đavolje varoši ispod Radan planine.

Nakon što je u razgovoru sa Marinom Cvetković konstatovao da se teže kretao pre nego što je popio Prolom vodu, ona se nije iznenadila:

- Dar prirode, izvor zdravlja, pomaže i deluje odmah!

Potom je rekla nekoliko reči o ovoj oazi i lečilištu.

sazikomposrbijis01ep16prol.00-03-07-17.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Prolom Banja je prirodno lečilište pre svega. Zdravstveni rehabiitacini centar, a svoj rad zasniva na čuvenoj srpskoj lekovitoj prolom vodi. Dan počinje ovde, pored ove velike šahovske table gde se trenutno nalazimo, razgibavanjem, jutarnjom gimnastikom i čašom ove lekovite vode - rekla je Cvetković i dodala:

- U okviru hotela Radan postoji medicinska usluga kroz četiri programa lečenje i naravno na raspolaganju je velnes centar koji je najveći u Srbiji. Bitno je istaći da je u svim bazenima prolom voda koja izmeđuostalog sadrži i metasilicijomuvu kiselinu kojom se čuva koža. Osim toga napravljena je jedna specijalna pomada koja sadrži prolom vodu. Pripremamo i dnevnu i noćnu kremu, da to bude dodatni pojačivač zdravlja i lepote.

A Dr Ana Stojanović govorila je o blagotvornim dejstvima Prolom vode.

sazikomposrbijis01ep16prol.00-07-06-20.still006.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Naša lekovita Prolom voda zbog svog sastava, nisko mineralizovana, visokoalkalna i bikarbonatna sa pH vrednošću od 8,8 do 9,2 izuzetno je pogodna za širok spektar indikacija. Najbolje se pokazala u lečenju bolesti bubrega, mokraćnih puteva, zatim bolesti organa za varenja, kožnih oboljenja, reumatizma, tako da imamo širok spektar dejstva.

Vodu mogu piti svi u količinama koje žele:

- Pošto nema nikakvih kontraindikacija, a izuzetnog je sastava, može se piti u visokim dozama. Može se piti svakodnevno, izuzetno je pogodna i kod dece i kod trudnica, tako da nesmetano je mogu apsolutno svi piti. Izuzetno je dobra i u kombinaciji sa našim prolom blatom, lekovitim prolom blatom, odlična je za reumatska stanja, zatim kod bolesti kožnih oboljenja, čak i kod proširenih vena. Izuzetan program imamo I za lečenje psorijaze i daje fantastične rezultate.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija NUDIMO NAJMODERNIJI I NAJVEĆI AKVA PARK NA BALKANU! Vrnjačka Banja vrvi od turizma: Predsednik opštine otkrio KLJUČNE LOKACIJE