Prajd u četiri zida: Umesto šetnje sedeli na stiroporu
Foto: Tanjug

Završeno

Prajd u četiri zida: Umesto šetnje sedeli na stiroporu

Društvo -
Organizatori su sledeću paradu najavili za 28. septembar 2013. Ulaz u zgradu na Terazijama broj 3 bio je okružen brojnim policajcima

BEOGRAD - Članovi Organizacionog odbora ovogodišnje "Parade ponosa" danas su okončali okupljanja u "četiri zida", tako što su seli na stiropore ispred zgrade Medija centra na Terazijama.

Uz zastave duginih boja koje simbolizuzuju LGBT pokret, oni su pokazali i transparent sa brojevima 28. septembar 2013. za kada su najavili sledeću paradu ponosa.

"Nadamo se da će vlasti imati dovoljno vremena da nam za godinu dana omoguće šetnju od 970 koraka", poručili su predstavnici Organizacionog odbora ovogodišnjeg Prajda.

Oni su prethodno u prostorijama Medija centra održali konfenciju za novinare, kojoj je prisustovao veliki broj predstavnika navladinih organizacija, kao i organizacija LGBP populacije.Skup obezbeđuju jake policijske snage, od kojih su neki policajci i sa opremom za razbijanje demonstracija.

Učesnici Prajda, koji su seli na stiropor ispred ulaza u Medija centar, preneli su novinarima i da im policija nije dozvolila da izađu na ulicu.

Organizatori su naveli da je protest ispred ulaza u Mediju centra "mali prajd, najtiši, nenasilni jednominutni građanski protest bez ijednog koraka". Skup "Parada u četiri zida" Medija centru završen je uz poruku organizatora da nikad neće prestati da insistiraju da se održi Parada ponosa na ulicama Beograda jer je to, kako ističu, ne samo njihova želja već i pravo.

LGBT najavili novu šetnju - Foto: Nebojša Mandić
LGBT najavili novu šetnju - Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track