Piloti Srbije i Bugarske planiraju zajedničku vežbu
Foto: Nemanja Pančic

Piloti Srbije i Bugarske planiraju zajedničku vežbu

Društvo -
Tokom četvorodnevne posete, koja je završena juče, dogovoreno je i korišćenje simulatora za avion "mig-29" na aerodromu Batajnica za potrebe pilota bugarskog vazduhoplovstva

BEOGRAD - Tokom posete delegacije vojnog vazduhoplovstva Bugarske kolegama u Srbiji dogovorena i zajednička obuka pilota lovačke avijacije, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Tokom četvorodnevne posete, koja je završena juče, dogovoreno je i korišćenje simulatora za avion "mig-29" na aerodromu Batajnica za potrebe pilota bugarskog vazduhoplovstva.

Poseta je organizovana radi inicijalne planske konferencije za zajedničko gađanje raketnih jedinica i lovačke avijacije na poligonu "Šabla" u Bugarskoj, koje je planirano za drugu polovinu 2013. godine.

Delegaciju Vazduhoplovstva Bugarske, koja je bila u poseti komandi vazduhoplvostva i protivvazduhoplvone odbrane Vojske Srbije je predvodio brigadni general Vanjo Hristov Slavejev, komandant vojne jedinice 22320 u Božurištu.

Gostima iz Bugarske prezentovani su kapaciteti 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade, kao i kapaciteti Vojnomedicinskog instituta, objavljeno je na Internet stranici Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track