Kusturica neće niklovanu Mokru Goru

Nema dogovora

Kusturica neće niklovanu Mokru Goru

Društvo -
U saopštenju se navodi da na sastanku ministra Milana Bačevića i Kusturice nije postignut dogovor ni da se počne sa istraživanjem voda, za koje se pretpostavlja da su bogate magnezijumom i lekovite i da se područje Mokre Gore pretvori u istraživački centar

BEOGRAD - Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja saopštilo je da nije postignut nikakav dogovor sa rediteljem Emirom Kusturicom da se na području Mokre Gore obustave istraživanja nikla, s obzirom da se nikakvi radovi da tom području i ne izvode.

U saopštenju se navodi da na sastanku ministra Milana Bačevića i Kusturice nije postignut dogovor ni da se počne sa istraživanjem voda, za koje se pretpostavlja da su bogate magnezijumom i lekovite i da se područje Mokre Gore pretvori u istraživački centar.

Bačević je prilikom sastanka obavestio Kusturicu da kompanija Srbija Nikl do sada nije podnosila zahtev za istraživanje nikla na Mokroj Gori.

Ukoliko takav zahtev stigne u Ministarstvo, nadležni će postupiti po zakonu ako za takva istraživanja postoji prostor, ako istražni prostor nije pokriven istraživanjima druge zainteresovane strane i ako poseduju zakonom predviđenu dokumentaciju, dodaje se u saopštenju.

Istraživanja podzemnih voda, takođe nisu sporna, ali treba naglasiti da je prilikom takvih istraživanja moguće i vrlo verovatno detektovati nikl, ukoliko ga ima na istražnom prostoru, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track