Ljajić: Nismo razmatrali prodaju javnih preduzeća

Konferencija Kako da Srbija poveća izvoz hrane

Ljajić: Nismo razmatrali prodaju javnih preduzeća

Društvo -
Mi imamo interes da posebno rešimo probleme preduzeća u restrukturiranju, kojih je 174 i u kojima radi oko 100.000 ljudi", kazao je Ljajić

BEOGRAD - Ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je danas u Beogradu da Vlada Srbije uopšte nije razmatrala mogućnost prodaje bilo kog javnog preduzeća. On je novinarima, na pitanje da li je Vlada razmatrala mogućnost prodaje Telekoma, Skijališta i aerodroma "Nikola Tesla", rekao da će sigurno biti potrebno da se neka javna preduzeća privatizuju ili da se traži strateško partnerstvo, ali da su sada sve priče o prodaji pojedinih preduzeća preuranjene.

"To nije tema od koje će Vlada bežati. Naprotiv. Mi imamo interes da posebno rešimo probleme preduzeća u restrukturiranju, kojih je 174 i u kojima radi oko 100.000 ljudi", kazao je Ljajić u pauzi konferencije "Kako da Srbija poveća izvoz hrane".

Prema njegovim rečima, važno je da se za te ljude nađe rešenje a da ta preduzeća nađu strateškog partnera i nastave poslovanje. On je kazao da će se tamo gde to ne bude moguće tražiti rešenje kroz socijalni program, dok će neka preduzeća koja ne budu mogla da opstanu verovatno biti i ugašena.

"Neki red mora da se uvede jer ova agonija mora da prestane. Dok svi zajedno to plaćamo nemoguće je održati sisteme koji ne mogu da opstanu na tržištu", kazao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track