Menadžer Egzita podneo ostavku!

Menadžer Egzita podneo ostavku!

Društvo -
Bojan Bošković je izjavio da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće i rekao da je ostavku podneo i zbog toga što ostali vlasnici brenda Egzit nisu prihvatili njegovu ideju da se napravi pauza od godinu dana u organizaciji festivala

NOVI SAD - Jedan od osnivača Egzit (Exit) festivala Bojan Bošković podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera te manifestacije, potvrđeno je danas u organizaciji Egzit.

Portparol i osnivač Egzita Miloš Ignjatović rekao je novinarima da nema direktne veze između Boškovićeve ostavke i najave Ministarstva ekonmomije da će ukinuti finansiranje Egzita iz državnog budžeta.

"Nismo dobili nikakvo zvanično saopštenje od ministartva niti od bilo koje institucije. Imali smo i razgovore sa predstavnicima svih nivoa vlasti s obzirom na promenjenu političku situaciju, i dobili smo drugačije informacije od onih koje se mogu čuti u medijima", kazao je Ignjatović.

Ignjatović je dodao da Egzit traži novog generalnog menadžera, te da su takve promene normalne, jer dolazi do zasićenja. Bošković je izjavio da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće.

Komentarišući najave iz Ministarstva ekonomije, on je rekao da je ta odluka politička, jer se Egzit ne uklapa u "idealnu sliku Novog Sada u kome je resor kulture dobila ekstremna desnica".

"Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo ko mogao da sanja. Promenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas niko nije ni nazvao da popričamo. Da nas pita šta će biti ako nam ukinu pomoć", rekao je Bošković.

Bošković je dodao da je ostavku podneo i zbog toga što ostali vlasnici brenda Egzit nisu prihvatili njegovu ideju da se napravi pauza od godinu dana u organizaciji festivala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track