Država razmatra otpis kamate na dugove za struju
Foto: Beta

Rasim Ljajić

Država razmatra otpis kamate na dugove za struju

Društvo -
Ministar podsetio da korisnici materijalne pomoći imaju pravo na popust pri plaćanju električne energije, ali da ne mogu da ga koriste jer nisu redovne platiše

BEOGRAD - Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da država razmatra otpis kamate na dugove za struju, i da još nije odlučila kako da pomogne siromašnima, a da ne ugrozi poslovanje Elektroprivrede Srbije.

"Nešto moramo da uradimo, a otpis kamata za dugove za struju je jedna od mera o kojoj razmišljamo", rekao je Ljajić novinarima nakon otvaranje Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu.

Ljajić je istakao da država mora da zaštiti najugroženije kategorije stanovništva i podsetio da korisnici materijalne pomoći imaju pravo na popust pri plaćanju električne energije, ali da ne mogu da ga koriste jer nisu redovne platiše.

"Moramo da izađemo iz ovog ćorsokaka. Očekujemo da ćemo naći rešenje da EPS funkcioniše i da se modernizuje, a da istovremeno omogućimo onima koji nisu u stanju da plate struju, da izmiruju svoje obaveze, ali po nižim cenama", rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja