BIZNISMEN: Čeda Jovanović dobio Fidelinku za džabe!

Ide mu biznis

BIZNISMEN: Čeda Jovanović dobio Fidelinku za džabe!

Društvo -
Firma „Agroposlovi“, koju vodi supruga lidera LDP Jelena Jovanović, zakupivši mlinove dobila i prepoznatljivi brend bez naknade

BEOGRAD - Svaka čast!Firma „Agroposlovi“, koja je uzela u zakup tri mlina subotičke „Fidelnike“ u stečaju za oko 15.000 evra mesečno, uz njih je dobila i žig, odnosno brend te firme na korišćenje.Kao zakupac mlinova potpisana je Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića, a u ugovoru, u koji je Kurir imao uvid, piše da joj se brend - naziv i logo - poklanjaju!- Zakupac nema interes da zakupljuje nepokretnost i u njoj obavlja delatnost bez prava na korišćenje žiga, s obzirom na to da isplativost i profitabilnost delatnosti neposredno zavise od upotrebe žiga na komercijalnom pakovanju pšeničnog brašna za humanu upotrebu - stoji u odredbi ugovora.Prema rečima stečajnog upravnika „Fidelinke“ Zorana Stojanovića, firma „Agroposlovi“ jedina se javila na tenderu za zakup mlinova, a dodeljivanje žiga je zapravo bilo motivacija da neko dođe u Suboticu i pokrene proizvodnju.- Ko god da se javio, dobio bi žig. Uslov za dobijanje žiga je da neko dođe u Suboticu, uzme mlinove, pokrene proizvodnju, zaposli ljude. Žig ulazi u stečajnu masu i kad dođe do postupka prodaje, on će biti na prodaju - objasnio je za Kurir Stojanović. On kaže da je žig tražen zasebno, ali da se koristi uz druge mlinove.- Odbor poverilaca i ja to nismo dozvolili. Hteli smo da onaj ko dođe ovde i pokrene proizvodnju ima pravo da koristi žig dok mu traje ugovor o zakupu - kaže Stojanović.

Brend najbitnijiDirektor marketinške agencije „Pragma“ Cvjetin Milivojević objašnjava za Kurir da je činjenica da neko ima pravo na žig dobra polazna osnova za biznis.- Naravno da je bolje da imate pravo da koristite već prepoznatljiv brend nego da izgradite fabriku iz početka. U slučaju „Fidelinke“ možemo reći da ona ima značajno i prepoznatljivo korporativno ime i svakako da je važno da to iskoristite - kaže Milivojević. On ukazuje na primer „Koka-Kole“, čija je vrednost zapravo u brendu, a ne u punionicama širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track