Stefanović: Srbija da iskoristi mogućnost ruskog tržišta

Moskva

Stefanović: Srbija da iskoristi mogućnost ruskog tržišta

Društvo -
Srpski parlament će usvojiti sve zakone koji će doprineti poboljšanju investicione klime za ruska ulaganja, saopšteno iz kabineta predsednika Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Moskvi da će parlament usvojiti sve zakone koji će doprineti poboljšanju investicione klime za ruska ulaganja, saopšteno je večeras iz njegovg kabineta. Kako se navodi, Stefanović se u Moskvi sastao sa predsednikom Drzavne Dume Ruske Federacije Sergejom Nariškinim, i istakao da Srbija ne sme da propusti mogućnosti koje pruža veliko rusko tržište.

Nariškin je u razgovoru sa Stefanovićem naveo da je za Srbiju Rusija strateški partner. Kako se navodi u saopštenju, Stefanović se sastao i sa predsednikom spoljno-političkog odbora Aleksejem Puškovim i zvaničnicima Jedinstvene Rusije. Na sastanku Stefanovića i Puškova, ocenjeno je da se međuparlamentarne veze moraju razvijati ne samo na nivou odbora za spoljne poslove, već i odbora za ekonomiju, energetiku i druga pitanja.

Govoreći o problemu Kosova, Stefanović je kazao da se pregovori i sve aktivnosti u rešavanju tog problema moraju odvijati u okviru rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Puškov je, kako se navodi, izjavio da nije jasno zašto međunarodne organizacije više pažnje posvećuju bezbednosti kosovskih Albanaca, u odnosu na bezbednost srpske manjine i ocenio da se radi o dvostrukim aršinima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track