I Vučićevom timu izveštaj o obnovi Kraljeva

Predat policiji i tužilaštvu

I Vučićevom timu izveštaj o obnovi Kraljeva

Društvo -
Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović je 28. avgusta, na kraljevačkoj TV izjavio da "postoje indicije da su prilikom saniranja posledica zemljotresa, sredstva korišćena nenamenski"

KRALJEVO - Republičkom timu za borbu protiv korupcije i kriminala koji predvodi Aleksandar Vučić biće predat revizorski izveštaj o utrošenim sredstvima za sanaciju zemljotresa u Kraljevu, koji je već predat policiji i tužilaštvu.To je danas izjavila šefica odborničke grupe Srpske napredne stranke u kraljevačkoj Skupštini Maja Danilović."Izveštaj i sva potrebna dokumentacija ići će u ruke i Republičkom timu za borbu protiv korupcije i kriminala koji predvodi (prvi potpredsednik Vlade Srbije) Aleksandar Vučić, i za sada je neophodno da nadležni državni organi nesmetano, bez pritiska, obave svoj deo posla", kazala je Danilovićeva novinarima.

Kazala je da će o preispitivanju utrošenih sredstava za sanaciju posledica zemljotresa u Kraljevu biti obavešteni odbornici i javnost.

"Što se Srpske napredne stranke tiče, nikakvih pritisaka neće biti, to vam odgovorno tvrdim, a ne sme biti ni od drugih stranaka i pojedinaca", kazala je Danilović.

Ona je istakla neophodnost da se završi slučaj o utrošenim sredstvima za sanaciju posledica zemljotresa u Kraljevu 3. novembra 2010. godine, kao i da tim povodom ne očekuje problem u lokalnoj vladajućoj koaliciji koju predvodi SNS."Zbog našeg insistiranja da se na tu priču stavi tačka, ma kakva ona bila.., ne očekujemo probleme u koaliciji. Ako ih i bude, u šta ne verujem, Srpska napredna stranka ima jasnu poruku ko god hoće nove izbore ona je za njih spremna", izjavila je Maja Danilović.

Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović je 28. avgusta, na kraljevačkoj televiziji izjavio da "postoje indicije da su prilikom saniranja posledica zemljotresa, sredstva korišćena nenamenski"."Grad je do sada po osnovu pomoći posle zemljotresa dobio 2.720.798.000,38 dinara", kazao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track