Stečajni upravnik tera firmu u bankrot

Problemi Sigard inženjeringa

Stečajni upravnik tera firmu u bankrot

Društvo -
Đorđe Zečević, koga je Privredni sud u Beogradu razrešio ove funkcije 15. oktobra, tražio je od mene 450.000 dinara da bi mi dao dokumentaciju preduzeća, tvrdi Živadin Sinđelić, vlasnik kompanije

BEOGRAD - Bezobrazno!Đorđe Zečević, stečajni upravnik „Sigrad inženjeringa“, nezakonito je tražio 450.000 dinara od osnivača ove firme Živadina Sinđelića da bi mu dao dokumentaciju preduzeća. Sinđelić kaže da je Zečevićeva namera da otera firmu u bankrot i ošteti poverioce.On navodi da Zečević želi da onemogući Plan reorganizacije, što je i bio jedan od razloga da ga Privredni sud u Beogradu 15. oktobra razreši.

- Stanovi koje smo započeli su pri kraju i Planom reorganizacije predviđeno je da ih završimo. Ako ne prođe Plan, oštećeni bi bili svi koji čekaju da se izgrade - tvrdi Sinđelić i dodaje da je Zečević podneo žalbu i traži da opet bude upravnik iako ga je Sud već dva puta razrešio.Privredni sud je produžio za 60 dana rok izrade Plana reorganizacije i naložio stečajnom upravniku Zečeviću da mu dostavi potrebnu dokumentaciju. Sud je zatim utvrdio da Zečević ne ispunjava ono što mu je naloženo i da je, protivno Zakonu o stečaju, samoinicijativno, bez odobrenja stečajnog sudije, postavio nezakonite uslove za pristup dokumentaciji.- Osnivač firme je već uplatio milion dinara, pa nema osnova da stečajni upravnik traži depozit od 450.000 dinara za angažovanje još četiri svoja saradnika. Sud je utvrdio da je upravnik na teret stečajne mase već angažovao 14 osoba, što je više nego dovoljno za dostavljanja dokumentacije - navodi se u odluci Suda.Plan reorganizacije uskoro bi trebalo da bude usvojen.(E. K.)

Zečević: Žalio sam seĐorđe Zečević, kaže da je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje Suda o razrešenju, ali je stečajni sudija ponovo doneo isto rešenje, na koje se žalio.- Reorganizacija mi je uvek prioritet, ali u „Sigradu“ ne može da uspe - dodaje on i ističe da je protiv Sinđelića podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je oštetio poverioce za oko 4,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track