ZVECKAJU ORUŽJEM: Albanski teroristi prete Ivici Dačiću!

Novi udar na državu

ZVECKAJU ORUŽJEM: Albanski teroristi prete Ivici Dačiću!

Društvo -
Bivši pripadnici terorističke OVPBM poručili premijeru da će uzeti oružje u ruke ako Srbija sruši spomenike njihovim komandantima

PRIŠTINA - Zveckaju oružjem.Bivši pripadnici rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe zapretili su juče predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću ratom ako Vlada Srbije pokuša da sruši spomenik OVPMB u Preševu! Na adresi preshevajone.com bivši borci OVPBM naveli su da će „vrlo lako ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke“.Podsetimo, Dačić je predstavnicima lokalnih vlasti na jugu Srbije poručio da će država silom ukloniti spomenik pripadnicima bivše OVPMB ukoliko to vlasti u opštini Preševo ne učine. Komandant ove rasformirane terorističke organizacije Ljulji Ljuljzim Ibiši odgovorio je da su spremni da se tome suprotstave, ako je potrebno i oružjem.- Mi smo kao bivši pripadnici i komandanti OVPMB zbog evropskih integrativnih procesa dali prioritet dijalogu i nastojanjima da probleme rešavamo kroz razgovor, uz nadu da će se zaustaviti represija Srbije prema etničkim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Međutim, zbog stalnih provokacija Žandarmerije i pretećih izjava Dačića, ispada da Beograd ne interesuje ni dijalog niti stabilnost u regionu - kazao je Ibiši.S druge strane, Šefket Hasani, poznat pod nadimkom Poeti (Pesnik), rekao je da će se Dačić, ukoliko dirne u spomenik OVPMB u Preševu, susresti sa 500 spremnih vojnika sa Zapada!Hasani je pozvao Srbiju da prednost da dijalogu kako bi se „danas sreli za pregovaračkim stolom, a ne sutra u šumi“.

Ivica Dačić
Ivica Dačić

Dačić: Rušimo milom ili silom- U Srbiji postoji pravna država. Ukoliko taj spomenik nije postavljen u skladu s našim zakonima i propisima, biće uklonjen. Država je jača od svake pretnje - kazao je Dačić. On je pozvao vlasti Bujanovca i Preševa da sami uklone spomenik, da „ne bismo izazivali međunacionalne konflikte“.- Ukoliko se to ne desi, država će to uraditi. O tome je obaveštena i međunarodna zajednica. Ali, ako nećeš milom, onda ćeš silom - kaže Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track