Draganu Đuriću plene imovinu!

Crno mu se piše

Draganu Đuriću plene imovinu!

Društvo -
Vlasniku „Zekstre“ oduzeće pokretne stvari u Veterinarskom zavodu u Zemunu. Izvršitelji stižu danas zbog duga od tri miliona dinara

BEOGRAD - Dogorelo!Predsedniku FK Partizan Draganu Đuriću, vlasniku „Zekstre“ i Veterinarskog zavoda Zemun, danas plene imovinu iz ovog zavoda zbog duga od tri miliona dinara. Kako Kurir saznaje, danas će sudski izvršitelji pokupiti pokretnu imovinu u vrednosti od tri miliona dinara zbog duga koji je napravljen pre tri godine, kad je Veterinarski zavod zahvatio požar. Tada je Stanko Milošević, vlasnik preduzeća „Rastošnica promet“, koje se bavi komunalnim uslugama, uložio novac u sređivanje.- Dužan mi je tri miliona dinara i, iako je izgubio spor, još nije vratio pare. Posle požara smo mu sve sredili, a on nam nije isplatio ni dinar - kaže Milošević.Izvor blizak Kuriru kaže da su izvršitelji pre dva meseca odlazili kod Đurića, ali on ih je molio da mu ne uzimaju ništa i obećao da će dug izmiriti za nekoliko dana.- Molio je izvršitelje da mu ništa ne uzmu i obećao da će za nekoliko dana sve izmiriti. Međutim, od tada se ništa nije promenilo, pa pošto se pravi lud i ne vraća novac, danas će mu oduzeti sve što ima. Izvršitelji su prvo pokušali da mu skinu novac sa računa, ali nisu uspeli jer je blokiran. Zato su se odlučili za oduzimanje imovine. Uzeće sve pokretne stvari u vrednosti od tri miliona dinara - kaže naš izvor.Podsetimo, pre sedam godina konzorcijum „Zekstra-Bankom“, po ceni od 9,1 milion evra, kupio je Veterinarski zavod u Zemunu. Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala, a Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je to urađeno nezakonito, čak je i Vrhovni sud dva puta osporavao privatizaciju. Sad je račun Veterinarskog zavoda blokiran na iznos od 260 miliona dinara, kako stoji na sajtu Narodne banke.Iz „Zekstre“ kažu da su sve informacije apsolutno neistinite.- U ime gospodina Đurića želim da vas obavestim da informacije koje imate nisu tačne i da su apsolutna izmišljotina - kažu iz „Zekstre“.

Kurir, 28. novembar 2012.
Kurir, 28. novembar 2012.

„Optika“ u štrajku!Od juče je firma „Optika“, koja je takođe u vlasništvu Dragana Đurića, u štrajku. Kako saznajemo, radnicima od avgusta nisu isplaćene plate i zato su stupili u generalni štrajk.- Ne možemo više da izdržimo, zato i štrajkujemo. Đurić je dolazio i obećao da će nam sve isplatiti, ali mi mu više ništa ne verujemo, jer je to deseti put da nam obećava. Nisu nam plaćeni ni doprinosi, a ni knjižice nam nisu overene - razočarani su radnici „Optike“.Radnici bez plata, račun u blokadi!Radnici Veterinarskog zavoda Zemun već nekoliko meseci ne primaju platu, a račun je blokiran, o čemu je Kurir već pisao. Kad je privatizovana, ova firma je imala 400 radnika i primanja su bila redovna.- Čak 200 porodica živi katastrofalno jer mesecima nisu dobili platu, a račun fabrike je u blokadi. Nisu nam uplaćeni doprinosi niti su nam overene knjižice - kaže jedan od radnika Veterinarskog zavoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja