Krkobabić: PTT mora u korak s tehnologijom

Krkobabić: PTT mora u korak s tehnologijom

Društvo -
U planu nam je da sve pošte u malim mestima dovedemo u takvo stanje da mogu da pruže kvalitetnu uslugu korisnicima"", istakao je je generalni direktor JP PTT saobraćaja Srbija Milan Krkobabić

BEOGRAD - Pošta Srbije će naredne godine investirati više od četiri milijarde dinara u poboljšanje infrastrukture i usluga, a među glavnim ciljevima je renoviranje poštanske mreže u celini, kazao je generalni direktor JP PTT saobraćaja Srbija Milan Krkobabić.

Jedno od važnih opredeljenja za 2013.godinu je i završetak kapitalnih objekata, pre svega Glavnog poštanskog centra u Beogradu, kako bi bio stavljen u punu funkciju.

"U planu nam je da sve pošte u malim mestima dovedemo u takvo stanje da mogu da pruže kvalitetnu uslugu korisnicima"", istakao je Krkobabić.

To podrazumeva ne samo neke osnovne radove, kao što su pokrivanje krova tamo gde je pao crep ili stavljanje oluka, objasnio je Tanjugov sagovornik, već i povezivanja računarske mreže, ali i kvalitetan rad zaposlenih koji mogu da odgovore u potpunosti tim zahtevima.

Govoreći o novim uslugama, Krkobabić je kazao da je Pošta veliki sistem, koji je naizgled trom, ali koji mora da nađe svoje mesto na tržištu.

Pošta mora da iskoristi promene koje se događaju u tehnološkoj i u sferi komunikacija i trgovine, pre svega elektronske trgovine, koja danas uzima maha i uskoro će biti dominantan vid trgovine. Pošta tu mora da nađe adekvatno mesto, naglasio je Krkobabić.

Generalni direktor PTT-a najavio je i da će poštanski šalteri uskoro početi da pružaju uslugu zamene deviza.Krkobabić je naveo i primer Post ekspres servisa, koji se, kako je kazao, sjajno razvija, i od koga se naredne godine izuzetno mnogo očekuje.

"Elektronske trgovine nema ako vam to što ste naručili preko računara neko ne donese", rekao je Krkobabić. "Upravo zahvaljujući Pošti ta roba će bitiisporučena na onu adresu na koju je neophodno da stigne, u stanju u kome je naručena - brzo, efikasno i celovito".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track