Novinaru pretili da će snimiti njegovu sahranu

Valjevo

Novinaru pretili da će snimiti njegovu sahranu

Društvo -
Valjevskom novinaru Slobodanu Rakoviću nepoznata osoba preko mobilnog poslala preteću poruku da će biti snimljena njegova sahrana

VALJEVO - Novinar Privrednog pregleda Slobodan Raković iz Valjeva izjavio je danas da mu je telefonom prećeno smrću. "Mi snimamo sahrane, snimićemo i tvoju", poruka je koju je Raković dobio u nedelju oko 20 sati. Pretnju je prijavio policiji i Udruženju novinara Srbije, čiji je član.

"To mi je rekao muškarac. Ja sam nakon toga pokušao da pozovem broj mobilnog telefona sa kojeg je poziv stigao, ali izgleda da je kartica izvađena iz telefona odmah posle pretnje koja mi je upućena", rekao je Raković.

Raković je istakao da se "ne plaši takvih dripaca" i da će se na valjevskoj televiziji VTV i u beogradskom Privrednom pregledu i dalje baviti spornim privatizacijama u Valjevu i Srbiji.

Valjevskim novinarima prećeno je i ranije, prvo uredniku VTV Milanu Milinoviću, a novinari su vređani i na poslednjoj sednici gradskog parlamenta u 2012. godini.

Posle toga se 22 novinara za zaštitu obratilo i tužiocu Miodragu Plaziniću. Po saznanjima, tužilac je policiji naložio da hitno obavi predistražne radnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track