Milan Ponjiger: Teto, ja sam srećan i zaljubljen!
Foto: KURIR

Kurir u poseti

Milan Ponjiger: Teto, ja sam srećan i zaljubljen!

Društvo -
Četvorogodišnji dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata, kada je otac s njim skočio kroz prozor, danas uživa s novom porodicom, počinje da trenira fudbal i deli slatkiše s Mašom

BEOGRAD - Mali heroj uživa u novom porodičnom gnezdu.Teto, mnogo sam srećan, doktor mi je rekao da sam zdrav i da ću još malo moći da treniram fudbal i karate s bratom Lukom!Ovim rečima se četvorogodišnji Milan Ponjiger pohvalio ekipi Kurira koja ga je nedavno posetila u domu staratelja Miroslava Melega u Žarkovu.Dečak je mali heroj koji je pre više od godinu dana ostao bez oba roditelja. Njegov otac Palko skočio je sa njim u naručju sa šestog sprata samačkog hotela, i to samo nekoliko trenutaka pošto je to isto uradila i njegova majka Ilonka. Mališan je s brojnim povredama, srećom ili čudom, uspeo da preživi i da se nakon godinu dana potpuno oporavi.- Milan je u novembru imao poslednju hiruršku intervenciju. Tada su mu iz butnih kostiju izvadili implante. Doktori su zadovoljni njegovim oporavkom i za njega nema više prepreka da živi kao i svako drugo dete. Mnogo bi voleo da trenira fudbal i karate, ali lekari su savetovali da još malo sačekamo - rekao nam je njegov staratelj Miroslav Meleg. On je pre 11 meseci prihvatio brigu o mališanu, a živi sa suprugom Gabrijelom i sinom Lukom.Milan je prošlu Novu godinu dočekao bez oca i majke, u bolnici, u kojoj su se doktori borili za njegov život. U ovu godinu ušao je s novom porodicom, koju obožava i s kojom je srećan.Da je tako, uverio nas je i sam mališan, koji osmeh nije skidao s lica.- Najviše volim svog brata Luku, mnogo volim svog novog tatu i mamu. Idemo zajedno na Lukine treninge. Luka je sad dobio žuti pojas u karateu. Voleo bih i ja da treniram fudbal i kao Luka karate, doktor mi je rekao da sam zdrav, ali da još malo sačekam da porastem. Baš volim da idem u vrtić. Tamo ima mnogo igračaka i jedna devojčica Maša. Ona se meni sviđa i ja se njoj sviđam - pričao je kao navijen mali anđeo, a na pitanje kako zna da se on sviđa Maši, odgovara: - Pa, kad sam bio kod nje, pojeo sam svoj „smoki“, a onda je ona otvorila njen i dala mi da jedem - kazao je pomalo stidljivo Milan.

Dečak se obradovao poklonima
Dečak se obradovao poklonima

Mali Milan sa novom porodicom
Mali Milan sa novom porodicom

Jednom sam paoDok smo razgovarali s mališanom, otkrio nam je da se seća pada sa ocem Palkom.- Jednom sam pao na travu. Ja i moj prvi tata pali smo kroz prozor na travu. Probao sam da ustanem, ali nisam mogao, počeo sam da plačem i posle ne znam šta je bilo - ispričao je, na naše iznenađenje, mali Milan.

Ide u banju u SlovačkojMiroslav Meleg nam je rekao da će s malim Milanom posle praznika otići na dve nedelje u jednu od slovačkih banja.- Milanov otac je poreklom iz Slovačke. Tamo su se dobri ljudi okupili i sakupili novac kako bi Milanu omogućili dve nedelje banjskog lečenja. Nismo to tražili od njih, tako da su nas ovim gestom prijatno iznenadili - rekao je Meleg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track