Njima smo baš ulepšali život!

Naše malo u 2012. mnogima bez ičega je dosta značilo

Njima smo baš ulepšali život!

Društvo -
Kurir je tokom prošle godine mislio na ugrožene, a zahvaljujući čitaocima koji su se priključili akcijama, ozdravili su bolesni...

BEOGRAD - Jedan je Kurir!Prethodnu godinu obeležile su priče kojima smo dirnuli celu Srbiju. Zahvaljujući nama, bolesni su ozdravili, gladni su dobili hranu, a oni bez krova nad glavom posle naših akcija dobili su topli dom. Svaku nepravdu koju su naši čitaoci trpeli Kurir je ispravio, na svaki vapaj za pomoć Kurir je odgovorio, a da su naši čitaoci zadovoljni i zahvalni zbog toga, pokazuju tekstovi koje smo objavljivali tokom cele 2012. godine. Izdvojili smo neke od najpotresnijih priča, a 2013. ćemo nastaviti da vas slušamo, pomažemo vam i borimo se za ispravljanje nepravde.Jul: Pomogli najmlađem nadničaruKad je novinar Kurira posetio porodicu Nikole Nikolića (7), ovaj mališan je kopao ceo dan za 100 dinara, ali naši tekstovi su mu promenili život. Porodica Nikolić je dobila nameštaj, garderobu i hranu, a zahvaljujući nama, prvi put su videli more.

Januar: Pomoć zavejanimaZa vreme vanredne situacije u celoj zemlji Kurir je pomogao mnogobrojnim zavejanim ljudima. Zahvaljujući našim pozivima i apelima na lokalne spasilačke službe, spaseni su mnogi životi.April: Dečak bez roditelja dobio kućuZahvaljujući Kuriru, Janko Maglocki (18) iz Samoša, dečak kome je umrla cela porodica, dobio je kuću, hranu i novac da započne nov život.Oktobar: Deca dobila put i strujuMićo (9), Miloš (6) i Marko Jelić (3) s Peštera nisu nikad odgledali crtani film niti videli sijalicu, a zahvaljujući Kuriru dobili su put i struju u kući.

Avgust: Anđela izlečenaSlađani Nikolić (39) iz Vrčina, koja ima desetoro dece, a živela je u bedi, bez struje, pomogli smo da dobije hranu. Angažovali smo mnogobrojne poznate ličnosti da pomognu Anđeli Janković (9) iz Zemuna da nastavi s hemoterapijom posle operacije tumora na mozgu.April: Diznilend za najmlađeOvaj mesec obeležio je i veliki Kurirov konkurs za decu „Mi mali kažemo vama velikima kakvu Srbiju želimo“. Najbolji na konkursu osvojili su vredne nagrade, a pobednik je dobio put u Diznilend!

Maj: Anastasija progledalaDvogodišnjoj Anastasiji Kostić je posle naših tekstova direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović obezbedio 17.000 evra za operaciju očiju. Zahvaljujući Kuriru, ova devojčica može ponovo da vidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track