OTKRIĆE KURIRA: Hanka Paldum mučila Srbe u logoru
Foto: Marina Lopicic

Ekskluzivno

OTKRIĆE KURIRA: Hanka Paldum mučila Srbe u logoru

Društvo -
Došla je do Gorana Goluba i pitala ga: „Šta me gledaš? Je l’ bi ti mene da je..š?“ Onda mu je rekla da sedne na pod i raširi noge

BEOGRAD - Nije samo mrsila crne kose!Pevačica Hanka Paldum mučila je srpske zatvorenike u januaru 1993. godine u logoru Silos u Bosni, saznaje Kurir.Advokat Dušan Tomić, branilac Gorana Goluba iz Bratunca, jednog od mnogih logoraša koji su prošli pevačicinu torturu, rekao je da je Hanka Paldum bila strah i trepet u logoru na Igmanu.- Došla je do mog klijenta i pitala ga: „Šta me gledaš?“ Pošto joj on nije ništa odgovorio, pevačica ga je potom pitala: „Je l’ bi ti mene da je..š?“ Goran je i dalje ćutao. Onda mu je rekla da sedne na pod i raširi noge. Svom snagom mu je nagazila polni organ i počela da se smeje na sav glas - rekao je Tomić.On je dodao da se tada pojavio i pevač Dino Merlin, koji je Golubu pritekao u pomoć.- Merlin je delio cigarete i video je šta se dogodilo. Došao je do zatvorenika među kojima je bio i Golub, podelio im cigarete i zagrlio ih. Tad se Hanka smirila i otišla. Sada javno zahvaljujem Merlinu - ispričao je advokat.Branilac Dušan Tomić naveo je da se njegov klijent žalio i komandiru logora i da mu je sve ispričao.- Ovaj mu je odgovorio da je bolje da nikom ne pominje šta se dogodilo jer se Hanka Paldum ne razdvaja od Alije Izetbegovića, tadašnjeg predsednika BiH - rekao je on i dodao:- Takođe, u taj logor je helikopterom, kako navodi moj klijent, doleteo i Juka Prazina, koji je tad važio za kriminalca. On je podstrekivao Hanku na maltretiranja i psovao sve odreda. Pitao je zašto jauče Goran, a kad mu je rečeno da mu je Hanka nagazila polni organ, on je rekao da i treba još i da mu j..e majku četničku.Kurirov sagovornik kaže da mu je Goran Golub priznao da se zbog te torture nikad nije oženio.- Rekao mi je da mu se, kad god mokri, vraća slika mučenja u tom logoru. Moj klijent nikad to nije ispričao na sudu, a kad sam ga pitao zašto, on je rekao da želi da se Hanka sama izvini. Mi ćemo od nje tražiti da se javno izvini i da obešteti Gorana - rekao je Tomić.

Logor silos, u kojem su mučeni Srbi
Logor silos, u kojem su mučeni Srbi

Hanka Paldum: Sve su to izmišljotine

Pevačica Hanka Paldum u izjavi za Kurir kaže da već duže vreme kolaju priče kako je ona zlostavljala ljude.- To su sve izmišljotine. Ne znam zašto to ljudi pričaju. Nikad nikome nažao nisam učinila. Volela bih da vidim tog čoveka što tvrdi da sam ga mučila u logoru, da se pogledamo u oči i da ga pitam: „Dušo moja, što tako pričaš?“ - rekla je Paldumova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track