PROGON U ŠKOLI: Šutnuli su me s posla s bebom u rukama!

Bez novca s dvoje dece

PROGON U ŠKOLI: Šutnuli su me s posla s bebom u rukama!

Društvo -
Iako je dobila porodiljsko odsustvo do septembra, učiteljici Ani Živanović iz Brusa direktor OŠ „Branko Radičević“ dao otkaz

BEOGRAD - Progon majki!Dejan Čolić, v. d. direktora Osnovne škole „Branko Radičević“ u Razbojni kod Brusa, dao je otkaz učiteljici Ani Živanović (29), koja se pre tri meseca porodila.Ana kaže da je tako njenu tek rođenu bebu Nikolinu i starijeg sina Nikolu osudio na glad! Njoj je poštom stiglo rešenje o prekidu radnog odnosa iako je ranije dobila odobrenje o korišćenju porodiljskog odsustva do septembra 2013. godine.- Nisam htela da potpišem rešenje o otkazu, jer smatram da sam nezakonito sklonjena. O moralnom činu ne želim ni da polemišem. Posle pet godina rada mene i moju porodicu ostavljaju bukvalno bez parčeta hleba. Ni muž ne može da nađe posao - kroz suze navodi mlada majka.Ona je prošle godine otišla na porodiljsko bolovanje s mesta profesora razredne nastave i zamenika direktora. Za to vreme ju je, kako tvrdi, menjao učitelj koji nema položen državni ispit.- Ipak, oni biraju njega, a ne mene, iako imam dvostruko više godina radnog staža od njega. I sve samo zato što je politički podobniji od mene - kaže ona.Prosvetna inspektorka Opštine Gordana Filipović rekla je da se predmet nalazi na stolu i da će, kada se upoznaju s njegovim sadržajem, moći da vide da li je Živanovićeva nepravedno otpuštena.(S. I.)

Škola: Sve po zakonu!V. D. direktora škole Dejan Čolić rekao je da nije ništa sporno jer je učiteljica bila primljena na određeno vreme.- Odluku o upražnjavanju tog radnog mesta doneo je školski odbor i po zakonu je izabran drugi učitelj. Za detalje pozovite pravnu službu! - rekao je on, dok je pravnik škole Dragan Janković rekao da je „Ana prethodno bila u radnom odnosu na određeno vreme“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track