Mitropolitu Amfilohiju potvrđena sudska opomena
Foto: Dado Djilas

Sud u Podgorici

Mitropolitu Amfilohiju potvrđena sudska opomena

Društvo -
Tužilaštvo je teretilo mitropolita Amfilohija da je u besedama na Badnje veče 2011. godine prokleo svakog ko hoće da sruši crkvu na planini Rumiji

PODGORICA - Veće Suda za prekršaje Crne Gore potvrdilo je danas presudu Suda za prekršaje u Podgorici, koji je 19. novembra prošle godine izrekao sudsku opomenu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, zbog govora mržnje.Tužilaštvo je teretilo mitropolita Amfilohija da je u besedama na Badnje veče 2011. godine prokleo svakog ko hoće da sruši crkvu na planini Rumiji, kod Bara. Amfilohije se teretio i zbog reči da samo pasja i lažna vera može reći da treba rušiti crkvu na Rumiji.Sudija Larisa Begović kazala je 19. novembra, prilikom izricanja sudske opomene, da se nije odlučila za zatvorsku ili novčanu kaznu, već za tu vrstu sankcije, jer smatra da će i sudska opomena postići svrha kažnjavanja.

Mitropolit Amfilohije nije prisustvovao izricanju presude, a njegov advokat Vojislav Đurišić napustio je suđenje jer, kako je tada naveo, postupak nije bio zakonit ni fer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track