BAHATO: Železnice pojele i popile 100 miliona?!
Foto: Dado Djilas

Ko da im je poslednje

BAHATO: Železnice pojele i popile 100 miliona?!

Društvo -
Mesečni troškovi za više od 4.000 fiksnih telefonskih brojeva su oko četiri miliona dinara, a za korišćenje mobilnih telefona u ovom trenutku duguju oko 40 miliona dinara

BEOGRAD - Železnice Srbije prodaće 103 službena automobila na licitaciji, a ukinuće i najveći broj korporativnih kartica, rekao je direktor tog preduzeća Dragoljub Simonović i istakao da je samo na reprezentaciju u objektima železnice potrošeno više od 100 miliona dinara."Jelo se i pilo onako kako dobar domaćin nikada u svojoj kući ne bi radio, a nisu samo direktori trošili, rekao je on. Mesečni troškovi za više od 4.000 fiksnih telefonskih brojeva su oko četiri miliona dinara, a za korišćenje mobilnih telefona u ovom trenutku dugujemo oko 40 miliona dinara, rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, još se analiziraju i sređuju podaci, ali moguće da troškovi održavanja drumskih vozila i potrošnje goriva premaše na godišnjem nivou cifru od sto miliona dinara. Osnovano sumnjamo i da je bilo službenih vozila koja su se koristila kao taksi prevoz. Gorivo se plaćalo najpre karticama, pa gotovinom i najzad točilo na železničkim pumpama, rekao je Simonović.

On je istakao da prema prvim procenama, srpskim železnicama godišnje za normalno funkcionisanje nedostaje oko 13 milijardi dinara. Cilj redukcije troškova i da iz sopstvenih prihoda obezbedimo dodatan novac za održavanje i investicije.

U prvom kvartalu očekujem smanjenje troškova za oko 10 odsto u odnosu na isti period lane. Ukoliko bude bilo rukovodilaca koji to ne mogu da realizuju, neće moći da budu u ovom timu. Sve direktore imenujem na rok od tri meseca i to je period u kojem oni treba da se dokažu, rekao je Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja