Vučić: U NATO bombardovanju ubijen 631 vojnik
Foto: Tanjug

Poslaničko pitanje

Vučić: U NATO bombardovanju ubijen 631 vojnik

Društvo -
Od tog ukupnog broja, 72 su oficiri, 41 podoficir, 18 vojnika po ugovoru, 191 vojnik na služenju vojnog roka, 245 rezervista, 60 dobrovoljaca i tri civilna lica na službi u vojsci, naveo je ministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je danas da je tokom NATO bombardovanja 1999. ubijeno ukupno 1.008 vojnika i policajaca.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da je u bombardovanju poginuo 631 pripadnik Vojske Srbije, a 28 je nestalo.

"NATO snage su ubile 631 pripadnika Vojske Srbije, nestalo je 28, ukupno 659", rekao je Vučić na pitanje poslanika opozicione Liberalno-demokratske partije Zorana Ostojića koliko je vojnika poginulo u bombardovanju, jer se tačan broj ne zna ni posle skoro 14 godina.

Od tog ukupnog broja, kako je naveo Vučić, 72 su oficiri, 41 podoficir, 18 vojnika po ugovoru, 191 vojnik na služenju vojnog roka, 245 rezervista, 60 dobrovoljaca i tri civilna lica na službi u vojsci.

Vučić je pomenuo nedavno osnovanu Komisiju za istragu ubistava novinara, te i pogibije 16 zaposlenih Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju. Ministar je rekao da je Srbija vojno neutralna i da neće ići u NATO, nitu u rusku organizaciju koja se bavi odbranom i bezbednošću (ODKB), ali će nastaviti da učestvuje u Programu NATO "Partnerstvo za mir".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track