DOTAKLI SMO DNO: Kradu i gaće sa žice!

Može li gore

DOTAKLI SMO DNO: Kradu i gaće sa žice!

Društvo -
U čačanskim selima ova zima ostaće upamćena po krađama lovačkih pasa, motika, zimnice, ali i veša. Meštani nude 50.000 dinara nagrade pronalazačima lopova

ČAČAK - Drži gaće!U selima čačanskog kraja ni stariji meštani ne pamte da se kralo kao ove zime. Kradljivci odnose sve što im padne pod ruku, a može da se unovči.Malo, malo pa lopovi odvedu kravu i sitnu stoku pre nego što domaćin uspe da nazuje obuću i potrči za njima. Nestaje alat i mehanizacija, koja obično završava na otpadu kao staro gvožđe. Opustošene su i sušare sa suvim mesom, a pojedini domaćini su tokom noći ostavljali pse da im čuvaju imetak, ali su lopovi i njih odnosili zajedno s plenom.- Nestaje nam i rakija i zimnica iz podruma, pa čak i gaće sa žice - pričaju meštani Bresnice, sela između Čačka i Kragujevca. Kako kažu, lopovi su se „edukovali“ pa ne odnose odjednom stvari velike vrednosti, zbog čega ni oni sami nemaju račun da ganjaju kradljivce. Naime, zakon propisuje da kad se kradljivac i otkrije, što se retko dešava, seljani nemaju računicu da po privatnoj tužbi po sudovima namiruju štetu od lopova.Na meti kradljivaca po selima našli su se i stočna hrana, ali i drva za ogrev. U Goričanima i Katrzi, selima između Čačka i Kraljeva, samo tokom jedne sedmice opustošene su sušare i odneto je celokupno suvo meso iz više od deset domaćinstava. Nedavno je raspisana i novčana nagrada za onog ko pronađe kradljivca. Jedan od pokradenih ponudio je 50.000 dinara za informaciju o lopovu, a Dragoslav Žižović, predsednik MZ Leušići, kaže da u selu postoji volja meštana da se nagrada i uveća.(D. Č.)

Štek u šahtu- Moju kuću obili su 1. januara i pokrali stvari u vrednosti od 200.000 dinara. Bili su toliko opušteni da su meni i stricu te noći obili devet katanaca i dve brave - priča Dragoljub Cvetković, u čijem domaćinstvu u Leušićima niko ne živi. Iz jedne kuće u ovom mestu, pored ostalog pozamašnog plena, lopovi su odneli i mleveni paradajz, koji su policajci pronašli u šahtu, gde ne mrzne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track