Bacićemo se u Ibar ako nam ne vrate stan!

Deca iz bolnice nemaju kud

Bacićemo se u Ibar ako nam ne vrate stan!

Društvo -
Vučetići iz Kosovske Mitrovice, čija su deca povređena, a kuća uništena u eksploziji, žive u motelu jer se u stan koji su dobili od države uselila portparolka opštine, Radmila Kostić iz DSS

KOSOVSKA MITROVICA - Kuda sad?Nema kraja mukama Vučetića iz Bošnjačke mahale u Kosovskoj Mitrovici čije je dvoje dece, Milica (10) i Borivoje (3), teško povređeno, a kuća uništena kad su 4. februara napadnuti bombom! Umesto u stanu za koji su dobili rešenje Vučetići već jedanaest dana žive u motelskoj sobi u Rudaru, blizu Zvečana, pošto se u stan uselila portparolka opštine, Radmila Kostić iz DSS.Stiglo rešenje- Posle 18 dana u Klinici u Tiršovoj, operacija, mukotrpnog oporavka dece, puni sreće krenuli smo iz Beograda u Mitrovicu, u svoj stan, za koji smo, posle obećanja Vučića, Vulina i Pantića, dobili rešenje! Kad smo stigli u Rašku, zvali su nas iz opštine i rekli da je naš stan zauzet i da moramo u motel - jada se u motelskoj sobi u Rudaru otac dece Stevo Vučetić.On pokazuje rešenje koje je 8. februara ove godine doneo predsednik opštine Krstimir Pantić, prema kome je Vučetićima na privremeno korišćenje dodeljen stan na osmom spratu zgrade u Kolašinskoj ulici u Mitrovici.- Kuća u kojoj smo živeli je uništena, u njoj je ostala lokva krvi moje dece... Moja braća su išla do stana koji nam je dodeljen i tamo je vrata otvorila neka žena koja je rekla da je stan renovirala i da ne može da izađe. Sada smo očajni, ne znam kud ćemo, sem da se zajedno s decom bacimo u Ibar - priča očajni Vučetić.On, kaže, ne insistira na stanu za koji ima rešenje i koji je već zauzet i tvrdi da opština u tom delu grada ima još najmanje četiri stana.- Zahvaljujem Pantiću na ovom rešenju, ali kad je ovako, neka nam daju drugi stan! Velika je tuga šta preživljava moja porodica, deca koja su jedva preživela eksploziju bombe - kaže Vučetić.KPS ne reagujeKrstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, potvrdio je da se u stan dodeljen Vučetićima uselila portparolka opštine Radmila Kostić.- Stan od opštine nije dobila. Podneta je krivična prijava i očekujem da Osnovni sud naloži prinudno iseljenje. Problem je to što KPS ne želi da reaguje jer je ugovor overen u srpskom sudu, koji oni smatraju nelegalnim. Vučetići će biti u hotelu dok se stan ne isprazni - rekao je Pantić.

Kostići: Imamo pravo na stanRadmila Kostić nije želela da da izjavu povodom useljenja u stan Vučetića, dok njena majka, Gorica Kostić, tvrdi da je rešenje koje je Pantić doneo lažno.- Rešenje je doneto bez odluke i glasanja Opštinskog veća! Nije istina da smo se nasilno uselili u taj stan. U stan sam ušla tako što sam ja, a ne moja ćerka Radmila, koja radi u opštini, dobila ključeve od zamenika predsednika opštine Momira Kasalovića. Imam pravo na taj stan jer sam iz južnog dela grada a tamo nisam prodala nikakvu imovinu. Nemamo ništa protiv Vučetića, ali ni mi nemamo kud. U ovoj zgradi je još jedan prazan opštinski stan, neka ljude usele tamo - rekla je Gorica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track