Miškovićevi lobisti pljuvali Srbiju u EU i SAD

Potvrđeno pisanje Kurira

Miškovićevi lobisti pljuvali Srbiju u EU i SAD

Društvo -
Američka lobistička kompanija „Podesta grup“ na adrese najuticajnijih ljudi u SAD i EU poslala pismo u kojem optužuje Srbiju da politički progoni biznismena Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Počelo lobiranje za Miškovića!Američka lobistička kompanija „Podesta grup“, koju je vlasnik „Delte“ angažovao da bi ga izbavili iz zatvora, poslala je na sve najvažnije adrese u EU i SAD pismo u kojem optužuju Vladu Srbije za politički progon Miroslava Miškovića i za nepostojanje pravne države!Kako piše nedeljnik Novi magazin, lobisti „Podeste“ u pismu upućenom evropskim i američkim zvaničnicima traže hitno oslobađanje Miroslava Miškovića jer je u pritvoru iz „čisto političkih razloga“.U pismu, u koje je ovaj nedeljnik imao uvid, navodi se da se Mišković nalazi u pritvoru bez osnova i da njegov slučaj ukazuje na „ozbiljne nedostatke po pitanju vladavine prava“.- Nacionalistički nastrojeni političari koji su uhapsili Miškovića i stavili ga u pritvor po sovjetskom modelu iskoristili su ga kao žrtvenog jarca da bi sebi podigli popularnost. To su uradili podstičući bes u narodu zbog njegovog bogatstva, demonizujući ga i osuđujući u medijima koji su pod kontrolom države, optužujući ga za lošu ekonomiju i produžavajući mu pritvor bez razumnog razloga - navodi se u pismu.Podsetimo, Kurir je prvi medij koji je objavio da je Mišković za neverovatnih 20 miliona evra angažovao čuvenu „Podesta grup“ da ubeđuje Zapad i diplomate iz SAD i EU da u Srbiji nema pravne države, ali i da zbog njegovog hapšenja ne zaslužujemo datum za početak pregovora. Kako je otkrio izvor Kurira, strategija Miškovićevih lobista je da što više „ocrne Srbiju“ ne bi li na taj način napravili utisak kod zapadnih diplomata da je Mišković u zatvoru iz čisto političkih razloga i da zato treba pritisnuti Beograd da ga pusti iz pritvora.

Kurir 18. 2. 2013.
Kurir 18. 2. 2013.

Sud odlučio: Mišković u pritvoru do letaMiroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe“, Apelacioni sud produžio je pritvor za još tri meseca. Kako se navodi u saopštenju suda, pritvor može da im traje najduže do 9. juna.- Miroslavu Miškoviću i Đuraškoviću pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog toga što su izvršenje krivičnog dela i težine njegovih posledica doveli do uznemirenja javnosti. Marku Miškoviću pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva - saopštio je taj sud.(J. S.)

Delta: Angažovali smo „Podesta grup“U Sektoru za korporativne komunikacije „Delta holdinga“ za Kurir su tada rekli da su angažovali „Podesta grup“, ali zbog razvijanja kompanije.- Angažovanje ove firme nema nikakve veze s postupkom koji je pokrenut protiv Miroslava Miškovića, pa ni s njegovim oslobađanjem iz pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track