Vučetići dobili krov nad glavom!

Kurir pomogao

Vučetići dobili krov nad glavom!

Društvo -
Posle teksta u našim novinama, porodica čije je dvoje dece povređeno u bombaškom napadu u Kosovskoj Mitrovici iz hotela preseljena u stan

KOSOVSKA MITROVICA - Sreća ih pogledala...- Ljudi, hvala vam do neba... Posle teksta u vašim novinama Srbija je saznala za našu nevolju, nismo više u sobi u hotelu. Danas smo već u stanu u naselju Tri solitera. Hvala i predsedniku opštine Krstimiru i Vulinu, ljudima iz opštinske vlasti, održali su obećanje, sad nam je mnogo lakše, sigurnije...Glasa punog sreće, ovako je juče u stanu u naselju Tri solitera u severnom delu Mitrovice, tek što se uselio, pričao Stevo Vučetić.Posle bombaškog napada na njihovu kuću u naselju Bošnjačka mahala i teških povreda koje su tada zadobili mali Borivoje (3) i Milica (10), posle operacija, dugotrajnog oporavka u Beogradu, Vučetići su nakon povratka na Kosovo, umesto u stanu za koji su dobili rešenje, završili u motelu blizu Zvečana. U njihov stan uselili su se drugi ljudi, i oni, kako su nam tad ispričali, bez rešenog stambenog pitanja.Očajne, Kurir je tada Vučetiće našao u hotelskoj sobi, na stotinak metara od barikade u Rudaru...- Ne znam šta da radim, sem da se svi ovako zajedno bacimo u Ibar - ispričao je tada Kuriru očajni Stevo Vučetić, otac dece.Već juče, sreći Vučetića nije bilo kraja. Srećni i zadovoljni, mali Borivoje i Milica špartali su kroz hodnik, kuhinju, sobu, tražeći mesto za igru...- Stan smo dobili na privremeno korišćenje uz čvrsto obećanje da će naš problem biti trajno rešen. Posle teksta u vašim novinama javilo nam se mnogo ljudi, neki su nudili smeštaj u centralnoj Srbiji, ali mi ostajemo ovde - kažu Stevo i Snežana.

Deceniju i po u izbeglištvuAleksandar Spirić, zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica, rekao je da je stan u koji su se uselili Vučetići privremeno rešenje, ali da se ubrzano radi na pronalaženju trajnog rešenja za ovu porodicu. Vučetići su, inače, još 1998. godine pod pretnjama Albanaca napustili kuću i šest hektara zemlje u Taradži kod Vučitrna, u Vučitrnu su ostali godinu dana, a onda su 1999. morali da krenu ka Kosovskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track