Završeno suđenje za zauzimanje suda u K. Mitrovici
Foto: Kurir

Presuda u četvrtak

Završeno suđenje za zauzimanje suda u K. Mitrovici

Društvo -
Advokat Ljubomir Pantović je rekao da je "suđenje bilo fer", da je predsednica sudskog veća Katja Dominik bila korektna što se ne može reći za tužiteljku Nitu Amin koja je ljude optužila za nešto što i oni koji nisu pravnici, znaju da nisu krivična dela

KOSOVSKA MITROVICA - Presude šestorici optuženih za krivična dela marta 2008. godine, prilikom nelegalnog zauzimanja suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici, sutra će izreći tamošnji osnovni sud Euleksa.

Optuženi su Miodrag Ralić, Nebojša Jović, Marjan Ilinčić, Dragan Radojević, Zoran Čavić, Avni Kastrati i Aleksandar Arsenijević.

Advokat Ljubomir Pantović je rekao da je "suđenje bilo fer", da je predsednica sudskog veća Katja Dominik "bila korektna što se ne može reći za tužiteljku Nitu Amin koja je ljude optužila za nešto što i oni koji nisu pravnici, znaju da nisu krivična dela", ustvrdio je on.

Pantović je rekao da je suđenje bilo teško, da je saslušano mnogo svedoka i izneto mnogo dokaza, ali da sudsko veće nije prihvatilo da za odbranu svedoči tadašnji ministar za Kosovo Slobodan Samardžić, uz obrazloženje da bi on izneo političke ocene. Presuda će biti izrečena u četvrtak u 11 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track