Albanci na Tviteru: Mrzim Srbiju i srpski narod
Foto: Tviter

Izlivi mržnje

Albanci na Tviteru: Mrzim Srbiju i srpski narod

Društvo -
Među izlivima mržnje Albanaca na Tviteru našao se i natpis: Mrzim Srbiju i srpski narod

VAŠINGTON - Na Tviteru se od jutros među trendovima šta je tog dana popularno našao i natpis "Mrzim Srbiju i srpski narod" ispisan na engleskom, koji je kao svoj status stavio veliki broj korisnika, uglavnom sa Kosova i Metohije. Uz takve statuse, Albanci sa Kosova su uglavnom postavljali fotografije iz rata 1999. godine, dok su im srpski korisnici odgovarali sa slikama izbeglih i ubijenih Srba.

Za veoma kratko vreme ova tema izazvala je lavinu komentara “tviteraša”. Ovaj klasičan pokušaj širenja mržnje na internetu na vreme je prijavljen administratorima ovog popularnog sajta, pa je za očekivati da će veoma brzo biti sankcionisan ukidanjem postavljenje teme.

Pored slika, tviteraši iz Srbije su pisali da su ponosni na svoje poreklo, što je dodatno iritiralo kosovske tviteraše, koji su na to upućivali uvrede i psovke. Za sada nije poznato da li će i kako reagovati Tviter, koji ima vrlo restriktivnu politiku zabrane vređanja na nacionalnoj, rasnoj ili verskoj osnovi.

Osnivač ovog trenda je kosovski Albanac Fehmi Čitaku, po svemu sudeći veoma popularan kod svojih sunarodnika. Čitaku na Tviteru ima čak 280.000 “pratilaca”.

U okviru teme, prepune psovki i najprimitivnijih uvreda, jedan od upisnika ove teme je čak postavio i sliku spaljivanja srpske zastave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track