Đaci sa Zvezdare odigrali predstavu za Tijanu

Sva naša srca za tvoje jedno

Đaci sa Zvezdare odigrali predstavu za Tijanu

Društvo -
Učenici IV-1 Osnovne škole "Veljko Dugošević" sa Zvezdare odigrali su šest puta svoju nagrađenu predstavu "Hilperik ili strašni razbojnik" i od prodaje ulaznica prikupili 184.640 dinara, a potom ceo iznos uplatili na račun Tijane Ognjanović

BEOGRAD - Učenici IV-1 Osnovne škole "Veljko Dugošević" sa Zvezdare odigrali su šest puta svoju nagrađenu predstavu "Hilperik ili strašni razbojnik" i od prodaje ulaznica prikupili 184.640 dinara, a potom ceo iznos uplatili na račun Tijane Ognjanović.

Predstavu su igrali za učenike nižih razreda u svojoj školi, dok su za đake OŠ "Ivan Goran Kovačić" igrali u njihovoj školi, a za učenike OŠ "Jelena Ćetković" u Pan teatru, gde je izvođenje, ustupajući prostor i tehniku, pomogla opština Zvezdara.

U akciji pod sloganom "Sva naša srca za tvoje jedno" učenici mlađih razreda iz boravka škole "Veljko Dugošević" pripremili su umesto ulaznica oko 1.000 šarenih srca na kojima je pisalo "Za Tijanu" i ukrasili kutiju za prikupljanje novca.

U predstavi "Hilperik", sa kojom su prošle godine, kao trećaci, pobedili na opštinskom takmičenju i osvojili drugo mesto u gradu, igra petnaest učenika, a predstava je nastala u saradnji učiteljice Jasmine Smiljanić i roditelja, među kojima su i dramski umetnici.

I roditelji i nastavnici ponosni su na svoje učenike kako zbog uspešno organizovane akcije tako i zbog njihove iskrene želje da u njoj učestvuju. Akciju je pomogao i Savet roditelja Zvezdare u čijem projektu "I roditelji se pitaju" učestvuju pomenute zvezdarske škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track