Pomoć obolelima od astme

Pomoć obolelima od astme

Društvo -
Institutu za majku i dete olakšan rad sa pacijentima od kada mu je Ambasada SAD, između ostalog, poklonila monitor za kiseonik, aparat za merenje funkcije pluća...

BEOGRAD - Zdravlje na prvom mestu.Američka ambasada poklonila je savremenu medicinsku opremu Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“. Pošto je odeljenju za pulmologiju na ovom institutu nedostajalo dosta opreme, američka ambasada, pre tri godine, donirala je nekoliko najneophodnijih sredstava za lečenje pacijenata obolelih od astme. Pulmolog prof. dr Predrag Minić za Kurir kaže da im je sve što su dobili bilo od velike koristi za dalji rad i lečenje pacijenata na ovom institutu.- Ambasada SAD našem odeljenju donirala je nekoliko neophodnih sredstava, među kojima su aparat za merenje funkcije pluća kod predškolske dece, hirurški sto za endoskopsku salu i monitor za kiseonik. Sve ove stvari bile su nam neophodne i od kada smo ih dobili, olakšan nam je rad sa pacijentima - kaže Minić.Pored ove donacije, Ambasada SAD pre dve godine ovom institutu donirala je i vozila Hitne pomoći, ali i Vojnomedicinskoj akademiji, KBC dr Dragiša Mišović, Gradskoj bolnici u Kruševcu i Sektoru za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.Ambasada SAD saopštila je da je ovim donacijama želela da potvrdi svoju posvećenost u pružanju humanitarne pomoći i podrške srpskom narodu. Takođe, na ovaj način odaje se priznanje primaocima donacije na njihovom izuzetnom zalaganju, uslugama koje pružaju i stalnoj angažovanosti na pružanju pomoći gde je potrebno.

Dr Predrag Minić
Dr Predrag Minić

Institut kao nacionalna ustanova!Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić jos 1995. postao je nacionalna referentna ustanova za zdravstvenu zaštitu žena generativnog doba, predškolske i školske dece. Institut razvija četiri osnovne delatnosti: saradnju sa Ministarstvom zdravlja i klinička istraživanja, pružanje zdravstvene zaštite deci i ženama, a predstavlja i nastavnu bazu Medicinskog fakulteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track