Mur: Kompromis je moguć u oblasti pravosuđa i policije

Mur: Kompromis je moguć u oblasti pravosuđa i policije

Politika -
Opštine na Kosovu imaju puno prava, a postoji mogućnost da prava individualne opštine budu i prava neke zajednice različitih opština. Ima više mogućnosti, ali će to zavisiti i od Prištine i Beograda, rekao je Mur

BEOGRAD - Direktor biroa za poslove južne i centralne Evrope pri Stejt departmentu Džonatan Mur izjavio je da u dijalogu Beograda i Prištine postoji mogućnost kompromisa u sferi pravosuđa i policije.

Govoreći o dijalogu u Briselu, Mur je u izjavi za KiM Radio naveo da kompromis može biti pobeda obe strane.

Prema njegovim rečima, postoji više opcija za rešenje problema Srba i njihovog neprihvatanja prištinske uprave.

"Opštine na Kosovu imaju puno prava, a postoji mogućnost da prava individualne opštine budu i prava neke zajednice različitih opština. Ima više mogućnosti, ali će to zavisiti i od Prištine i Beograda", navodi zvaničnik Stejt departmenta.

Mur je spekulacije o različitim stavovima SAD prema Beogradu i Prištini ocenio kao pogrešno izveštavanje nekih beogradskih medija, objavljenoj na sajtu KiM Radija.

"Nismo mi na jednoj ili na drugoj strani. Rekao bih da imamo dobre, otvorene i uspešne odnose s Beogradom. Nemamo tajni ili pritisaka, to je nešto što Dačić, Nikolić i Vučić znaju", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track