Kačavenda, marš iz crkve!

Razrešen gej vladika

Kačavenda, marš iz crkve!

Društvo -
Sinod SPC saopštio da je prihvatio ostavku episkopa Vasilija, koju je ponudio u novembru. Sinod je za novog administratora eparhije postavio vladiku Jefrema

BEOGRAD - Uvili u oblande!

Sinod Srpske pravoslavne crkve zvanično je juče saopštio da prihvatio ostavku episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende, koju je ponudio u novembru. Sinod je za administratora eparhije postavio vladiku banjalučkog Jefrema.U saopštenju crkvene vlade navodi se da je episkop Vasilije razrešenje od službe aktivnog episkopa podneo 6. novembra prošle godine, kao i da je tada njegova ostavka načelno bila prihvaćena.Napominje se da je vladika, radi završetka započetih projekata, zamoljen da ostane u službi do maja ove godine, odnosno do redovne sednice Sabora, koja je zakazana za 21. maj.S druge strane, kad se odluka pročita između redova ali i prema nezvaničnim tonovima iz SPC, vladika tuzlanski razrešen je zbog brojnih skandala i poslednjeg snimka na kojem opšti sa četvoricom mladića.Vladika Kačavenda je u kratkoj izjavi za Kurir rekao da je srećan zbog odluke Sinoda SPC:- Neću vam ništa više reći. Zasad neću davati nikakve izjave niti se oglašavati saopštenjima. Sinod je doneo odluku.Podsetimo, mediji poslednjih dana bruje o bludnim radnjama Kačavende s mladićima, koji su zabeleženi i na video i na audio snimcima. Sa snimcima je bio upoznat i Sinod, a Kačavenda je tim povodom izjavio da će tužiti sve koji su ga „blatili i klevetali“.

Snimak na kojem se Vladika Kačavenda ljubi sa mladićem
Snimak na kojem se Vladika Kačavenda ljubi sa mladićem

Grigorije: Sačekajmo istinuEpiskop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je povodom razrešenja vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija da ne treba nikoga unapred osuđivati i da treba sačekati da se vidi istina.- Kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo. Sve ide sporije i nije tako jednostavno. Vernicima savetujem da nikoga ne osuđuju, da vidimo šta je tu istina. Kad se pokaže šta je istina... - rekao je Grigorije i dodao da je paradoksalnost pravoslavne vere da ne mrzimo čoveka, nego da se za njega molimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja