BRUKA: Vuk Jeremić dizao tri prsta s lažnim Bonom Voksom!

Imitator ko pravi

BRUKA: Vuk Jeremić dizao tri prsta s lažnim Bonom Voksom!

Društvo -
„Predsednik sveta“ hvalio se na Tviteru fotografijom na kojoj on i pevač Bono Voks drže podignuta tri prsta. Problem je što je reč o imitatoru

BEOGRAD - Nisko!Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić prevario je juče korisnike Tvitera! Na svoj nalog postavio je fotografiju na kojoj je zagrljen sa čovekom za koga je napisao da je Bono Voks, i za koga bi se zaista moglo reći da je frontmen U2. Da bi stvar bila provokativnija, njih dvojica drže podignuta tri prsta. Međutim, kako Kurir saznaje, na slici nije pevač irske rok grupe, već njegov najpoznatiji dvojnik Pavel Sfera.Vojvođanin- Pavel Sfera je poreklom iz Vojvodine, a godinama živi u Sjedinjenim Državama. Profesionalni je dvojnik Bona Voksa i imitiranjem slavnog pevača bavi se već godinama. Karijeru dublera Bona Voksa započeo je 2001. godine, kad je osnovao jedan od najpoznatijih tribjut bendova U2 - kaže naš sagovornik.Sfera je u januaru prošle godine posetio Srbiju jer je napisao knjigu o svom ocu, koji je pet godina proveo na Golom otoku zbog optužbi za izdaju. Tada je ispričao da nikad u životu nije sreo Bona Voksa, ali je naveo da je preko zajedničkih poznanika čuo da Voks i ostali iz U2 smatraju da mnogo toga treba da se promeni da bi svirali u Srbiji. Bono ne voli SrbeDa podsetimo, Bono Voks je 1997. godine svirao na stadionu Koševo u Sarajevu i kao zaslugu od Alije Izetbegovića dobio bosanski pasoš, na šta je, kako često ističe, vrlo ponosan. Voks se zalagao i za nezavisnost Kosova, što je Jeremić, očigledno, želeo da prikaže u drugačijem svetlu jer, sudeći po Voksovim političkim ubeđenjima, teško je poverovati da bi se pevač U2, i u najtežem pijanstvu, pozdravljao s tri prsta.

Ovo je pravi Bono Voks, koji nikad ne bi digao tri prsta
Ovo je pravi Bono Voks, koji nikad ne bi digao tri prsta

Dvojnik u jednom beogradskom klubu
Dvojnik u jednom beogradskom klubu

Dvojnik davao i intervjueIako tvrdi da ne zloupotrebljava sličnost s Voksom, kanadske novine pišu da je Pavel Sfera jednom dao intervju umesto pevača. Kad je otkriveno da nije slavni roker, Sfera se pravdao tvrdeći da se nije lažno predstavljao, već da ga novinar nije ni pitao ko je, nego ga odmah zasuo pitanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track