Lideri Srba čuvaju svoje privilegije, a ne Kosovo!
Foto: Marina Lopicic

Ucenjuju celu Srbiju

Lideri Srba čuvaju svoje privilegije, a ne Kosovo!

Politika -
Oni se plaše da će izgubiti finansijske pozicije koje imaju ako odbiju sporazum sa Prištinom

BEOGRAD - Patriote iz interesa!Lideri Srba sa severa Kosova, odbijajući briselski sporazum, plaše se da će izgubiti svoje pozicije i privilegije koju su sticali proteklih 12 godina, saznaje Kurir.Tako je sadašnji zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić bio stipendista vlade Hašima Tačija kada mu je bio potreban novac za doktorske studije. Pantić se pravdao da je školarinu uzeo jer je tada imao mesečna primanja od svega 11.000 dinara.U izjavi za Kurir Pantić je rekao da nema šta da krije i da se njegova imovinska karta svima dostupna. A da su oni, a ne mi iz Beograda prinuđeni da žive gore.- Ako nam država i budućnost Srbije zavise od četiri predsednika opštine, onda nam je jadna država - ljutit je bio Pantić i spustio slušalicu kada smo ga pozvali.Predsednik SNV Milan Ivanović za poslednjih 12 godina kupio je nekoliko nekretnina, a prema podacima objavljenim u emisiji Insajder, sve vreme je bio na platnom spisku kosovske vlade. To nije demantovao, već je samo rekao da novac nikad nije podizao s računa. Po medijima su pojavljivali i izveštaji Kfora da je posle bombardovanja 1999. godine i okončanja rata uveo tarife za prolazak kamiona kroz teritoriju severa Kosova.

Jakšić kritikuje zapad, ali nije gadljiv na London
Jakšić kritikuje zapad, ali nije gadljiv na London

Jakšić ima stan u LondonuPoslanik DSS Marko Jakšić, prema saznanjima Kurira, ima nekretninu u Londonu, a prema poverljivim izveštajima NATO on je, zajedno s Milanom Ivanovićem, označen da je u sprezi sa tamošnjim kriminalnim strukturama koje su označene kao glavni organizatori kriminala i nereda na severu Kosova.

Mesečna primanja lidera Srba sa KiMMarko Jakšić DSS Zdravstveni centar K. Mitrovica 100.000 dinaraNarodna skupština 30.000 dinaraKrstimir Pantić zamenik direktora Kancelarije za KiM 130.000 dinaraSlaviša Ristić predsednik opštine Zubin Potok 81.389 dinaraDragiša Milović predsednik opštine Zvečan 82.500 dinaraZdravstveni centar 40.000 dinaraDragiša Vasić predsednik opštine Leposavić 97.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track