Gužve na putevima zbog praznika

Prvi maj

Gužve na putevima zbog praznika

Društvo -
Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 30 minuta

BEOGRAD - Zbog prvomajskih praznika očekuje se povećan broj vozila na putevima ka izletištima,vikend naseljima i turističkim mestima.

Auto-moto savez Srbije je saopštio da na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 30 minuta.

Zbog uobičajenog prvomajskog uranka očekuje se povećan broj vozila, posebno u jutarnjim i prepodnevnim časovima,saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Iz Sektora za naplatu putrine JP “Puteva Srbije” obaveštavaju da će intenzivirati rad na naplatnim rampama i da će svi kanali za prolazak vozila biti neprekidno u funkciji 24 sata. Povoljne vremenske prilike doprinose dobroj prohodnosti puteva, pa se veruje da će vozači, ukoliko poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i propise, bezbedno i sigurno stići do svojih odredišta i uživati u još jednom lepom danu koji je pred nama. Prema podacima Uprave Saobraćajne policije, najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su alkohol, neprilagođena brzina i nepoštovanje prvenstva prolaza, pa je apel na sve vozače da u ovim prazničnim danima budu tolerantniji u saobraćaju, ne konzumiraju alkohol ukoliko je vožnja i putovanje pred njima i u svakom slučaju budu pažljiviji i oprezniji u vožnji. Preporuka je da se tokom dužih putovanja preve kraće pauze. Takođe, iz JP “Puteva Srbije” podsećaju i apeluju na vozače da nailskom na deonice, na kojima važi poseban režim saobraćaja zbog radova, budu dodatno oprezni, smanje brzinu kretanja svojih vozila i na taj način povećaju bezbednost putara. Na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina, učestala je pojava odrona koji se redovno uklanjaju od strane dežurnih službi JP Putevi Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja