URANAK: Novosađani okupirali Frušku goru!
Foto: Damir Dervišagić

Prvi maj

URANAK: Novosađani okupirali Frušku goru!

Srbija -
Glavna "meta juriša" izletnika su ložišta za vatru i stolovi i klupe od kojih je velika većina zauzeta dan ranije

NOVI SAD - Žitelji Novog Sada prvomajske praznike po tradiciji proslavljaju na Fruškoj gori i Kameničkom i Limanskom parku, a od ranog jutra nepregledne kolone automobila na izlazima iz grada svedoče da su Novosađani potpuno okupirali ta izletišta.

Najveći broj ih se još sa prvim zracima sunca uputio na Frušku goru gde će, kako očekuju u Javnom preduzeću "Nacionalni park Fruška gora", biti oko 300.000 izletnika.

Glavna "meta juriša" izletnika su ložišta za vatru i stolovi i klupe od kojih je velika većina zauzeta još juče jer su se mnogi izletnici tako organizovali da je neko od njih na Frušku goru otišao dan ranije kako bi pripremio "logor".Na ulazu u Nacionalni park izletnike čekaju kese za smeće, a ulaz se naplaćuje i cena je 150 dinara po vozilu, bez obzira na broj osoba u vozilu.

Ulaz, odnosno parking, se naplaćuje i u najomiljenijem izletištu Novosađana - Kameničkom parku i to po ceni od 200 dinara po vozilu za ceo dan.

Kamenički park je već od ranog jutra prepun izletnika, a redarske službe Javno-komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" kontrolišu da paljenje vatre bude na prostorima određenim za tu namenu, kojih je tridesetak na području parka. Loženje vatre se naplaćuje i košta 400 dinara, a na prostoru tog izletišta montirani su mobilni toaleti i cisterne sa vodom.

Jedino izletište na teritoriji Grada je Limanski park u kome se prvomajski praznik obeležava pod sloganom "Novosadski uranak" i u kome je u 11 sati počeo celodnevni muzički program u kome učestvuju novosadski rok bendovi. Takav način obeležavanja 1. maja u Limaskom parku održava se po peti put i iz godine u godinu okuplja sve više izletnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja