Kruševački policajac: Izgraditi hram mira na Haitiju!
Foto: Tanjug

Kruševački policajac: Izgraditi hram mira na Haitiju!

Društvo -
Želja mi je da se na Haitiju napravi nešto što će predstavljati naš grad i našu zemlju i mislim da će to biti jedna lepa slika za svet, za naše ljude, a pre svega za Haiti, rekao je Predrag Vučetić

KRUŠEVAC - Kruševački policajac Predrag Vučetić, koji se već devet meseci nalazi na Haitiju u mirovnoj misiji, rekao je novinarima, prilikom posete rodnom gradu, da je inicirao projekat izgradnje hrama mira u toj zemlji.

Na prijemu kod zamenika gradonačelnika Kruševca Siniše Makismovića, Vučetić je istakao da do sada sličnih projekata u mirovnim misijama nije bilo, podsetivši da je i Kruševac, grad iz kojeg dolazi, u svetu prepoznatljiv po promociji mira i nosilac Medalje mira 1986. godine i Medalje grad vesnik mira UN 1990. godine.

Želja mi je da se na Haitiju napravi nešto što će predstavljati naš grad i našu zemlju i mislim da će to biti jedna lepa slika za svet, za naše ljude, a pre svega za Haiti”, rekao je Vučetić na prijemu u gradskoj upravi.

“Imamo i tu čast da je predsednik generalne skupštine Ujedinjenih nacija naš čovek, tako da se trudimo da ova godina, bude godina srpskog doprinosa međunarodnoj stabilnosti i čovečanstvu”, rekao je kruševački policajac.

Ovu ideju pozitivno je ocenio generalni sekretar Asocijacije za kulturu mira i toleranciju prof. dr Pavle Bubanja, podsetviši da Kruševac ove godine obeležava 50 godina razvoja ideje mira i tolerancije.

Jubilej mirotvorstva, jedan je od razloga zbog kojeg je pripadnica argentinskog kontingenta na Haitiju Melina Noleija Agire Ćerulo posetila Kruševac.

“U Kruševac sam došla na poziv prijatelja, koga sam upoznala na Haitiju, a svidela mi se ideja da dođem u grad mira s obzirom da se mi nalazimo u mirovnoj misiji i da je jedan od naših ciljeva da poštujemo različitosti”, rekla je Agire Ćerulo novinarima.

Ona je dodala da se uverila u gostoprimljivost, koja je poznata u svetu, izrazivši zadovoljstvo što se u Srbiji nalazi u trenutku kada se obeležava jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Vaskrs.

Članovi mirovne misije, Predrag Vučetić i Melina Noelija Agire Ćerulo na Haiti se vraćaju u ponedeljak sa namerom da, kako su naveli, pomognu zemlji u kojoj ljudi pate i žive u lošim uslovima i nastave sa realizacijom projekta izgradnje hrama mira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track