UDAR NA KORUPCIJU: Do kraja juna još 50 iza brave!

Akcija Bumerang - borba protiv organizovanog kriminala

UDAR NA KORUPCIJU: Do kraja juna još 50 iza brave!

Društvo -
Završena istraga u slučajevima Galenike i Luke Beograd, a sledi i nova tura hapšenja osumnjičenih za Azotaru, Razvojnu banku Vojvodine i Agrobanku, C market...

BEOGRAD - Do kraja juna biće uhapšeno još najmanje 50 osumnjičenih u istragama o privatizacijama i drugim slučajevima korupcije u okviru akcije "Bumerang"! Policija je završila istrage u slučajevima Galenike i Luke Beograd, a sledi i nova tura hapšenja osumnjičenih za Azotaru, Razvojnu banku Vojvodine i Agrobanku. C market, Nacionalna štedionica i Večernje novosti doći će na red u drugoj polovini godine.Sve to vodi ka proceni i planu Radne grupe i Tužilaštva za organizovani kriminal da će do kraja juna iza rešetaka završiti najmanje 50 osoba za koje se sumnja da se nezakonito i uglavnom na štetu države prigrabili više od 100 miliona evra. Slučaj Luke Beograd ušao je u završnu fazu, što se vidi i po ponašanju Milana Beka, koji na poslednjem saslušanju nije bio ni relaksiran, ni samouveren kao kad je prvi put ušao u prostorije Uprave kriminalističke policije.Svakako, s njim će se još razgovarati i o slučajevima Luke Beograd, kao i o poslovima u C marketu i Večernjim novostima, a da li će posle nekih od razgovora biti zadržan, u policiji za Nedeljnik odgovaraju da će se rukovoditi isključivo zakonom.

Iz pouzdanih policijskih izvora saznaje se da će do 28. juna, kada EU Srbiji treba da da datum za otpočinjanje pregovora sa EU iza rešetaka naći jedan veliki tajkun, jedan tajkun pred bankrotom, jedan lokalni tajkun, jedan bivši ministar, jedan bivši generalni direktor, jedan naftaš, nekoliko direktora privatnih preduzeća koji su sarađivali s Azotarom, oni koji nisu vratili kredite Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track