TAČNO U PODNE: 12.000 maturanata plesalo širom Srbije!
Foto: Tanjug

Ples tolerancije

TAČNO U PODNE: 12.000 maturanata plesalo širom Srbije!

Društvo -
Poslednji dan škole krunisan veličanstvenim plesom na ulicama i trgovima u toku kojeg su svi bili kao jedan, bez bez razlika i bez nasilja
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Na centralnim trgovima i ulicama širom Srbije danas je, tačno u podne, plesalo više od 12.000 maturanata, koji su se kroz muziku i ples na jedinstven način povezali s vršnjacima iz Evrope, u okviru maturantske parade "Ples tolerancije".

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin plesao je u podne s maturantima na Gradskom trgu u Obrenovcu. "Maturantska parada Ples tolerancije najveći je omladinski projekat u Evropi u kome svake godine učestvuje desetine hiljada mladih iz gotovo stotinu evropskih gradova, šireći na taj način poruku jedinstva i mira, kakvu može poslati samo neverovatna energija mladosti", navedeno je u saopštenju Ministarstva sporta.

Osnovna ideja ovog događaja je povezivanje mladih kroz ples i muziku, kako bi tokom šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, bez razlika, bez nasilja, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.

Od svojih početaka pre čitave decenije do danas, maturantska parada okupila je gotovo 200.000 maturanata iz deset generacija, svake godine promovišući nenasilje, toleranciju i zajedništvo kao osnovne vrednosti evropskih naroda.

U Srbiji su plesali maturanti u Beogradu, Nišu Novom Sadu, Šapcu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Lajkovcu, Pećincima, Kikindi, Apatinu, Senti, Čoki, Novom Kneževcu, Kruševcu, Negotinu, Sokobanji, Knjaževcu, Babušnici, Dimitrovgradu, Pirotu, Prokuplju, Užicu, Sjenici, Novom Pazaru, Raški, Bosilegradu, Paraćinu, Dimitrovgradu, Bečeju, Bogatiću.

Plesalo se i u 11 država u regionu: Srbija, Slovenija, Mađarska, Češka, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija i Crna Gora, saopštilo je Ministarstvo.

http://www.youtube.com/watch?v=8BCvmj2Murc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track