INCIDENT: Avion sa leta za Beograd, vraćen u Podgoricu

Pokvario se u vazduhu

INCIDENT: Avion sa leta za Beograd, vraćen u Podgoricu

Društvo -
Neposredno nakon poletanja pilot je obavestio nadležne na aerodormu da se avionu nije vratio stajni trap i da će se vratiti nazad

PODGORICA - Avion "Montenegroerlajnza" koji je poleteo večeras u 18,30 časova iz Podgorice za Beograd vratio se zbog kvara stajnog trapa. Kvar se dogodio na letelici "foker 100".

Sektor za vanredne situacije MUP i medicincke ekipe bile su u pripravnosti, ali na sreću nije bilo potrebe za intervencijom, jer je pilot bezbedno i bez problema uspeo da sleti.

Neposredno nakon poletanja pilot je obavestio nadležne na aerodormu da se avionu nije vratio stajni trap i da će se vratiti nazad.

Pilot nije tražio da se zbog toga podigne bezbednost na aerodromu, ali su aerodromske vlasti odmah alarmirali MUP i Klinički centar Podgorica.

Iz Montenegro erlajnsa nezvanično je objašnjeno da incident nije strašan i da je praksa da se u takvim situacijama avion vrati na pistu sa koje je uzleteo.

To je bezopasno, jer je avion tako u pravoj poziciji za sletanje. Mnogo bi gore bilo da je obrnuto, da prilikom sletanja ne može da se izvuče stajni trap. Jedino je moglo da bude problematično ako je u pitanju embrajer, koji ima senzore koji blokiraju upravljanje, jer zbog takvog položaja stajnog trapa daje signal da je avion još na zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track