BEŽITE U HLAD: Na suncu ne duže od pola sata!

Danas 35 stepeni

BEŽITE U HLAD: Na suncu ne duže od pola sata!

Društvo -
Hronični bolesnici i starije osobe u najtoplijem delu dana ne bi trebalo da budu na asfaltu i suncu, nego u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, savetuje dr Macura

BEOGRAD - Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i lagana ishrana, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima.

Zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije, dr Macura je savetovala šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

Hronični bolesnici i starije osobe u najtoplijem delu dana ne bi trebalo da budu na asfaltu i suncu, nego u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, naglasila je dr Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i laganu ishranu sa dosta voća i uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

Dr Macura je poručila da se suncu ne bi trebalo izlagati duže od pola sata i savetovala oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

Dr Macura je rekla da tri lekarske ekipe i jedna transportna dežuraju na Adi Ciganliji u Beogradu od 10 do 20 časova, a da je centralna kod hotela "Jezero".

U Beogradu će, prema vremenskoj prognozi, temperatura vazduha danas iznositi 35 stepeni, a toplo vreme se očekuje danas i narednih dana i u drugim delovima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja